Προσαγωγές 9 μελών του «Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου» και πρόστιμο 1350 ευρώ!

ϩ ԯ�ᮩ�ꯟ ᰯ�� �����觭�筠С񡳪嵞 16 ̡񴟯�18, �骜󴧪場񟴯 ꡴ܠ󥩱ܠ៴笡 �ԯ�Რ㩡 �ݪ䯳破��ア깭 ᮩ�꾭, 褐ﰯ߯頪ᴝ���񡠬Რ쥴ܠ�𯴵��𱡮骼𧬡 �15粠ɯ��16. Ǡԯ�ᠪᴧ㯱埠� 華 󴱡�骯� 󵭯멪ܠ8 ᤩꞬᴡ. Ϡ񥩯򠐜㯲 ݷ婠ᰯ񱟸婠�ݪ䯳ޠ� 뼣��򠤥�᠝� 䟪ᩧ 䟪砪頼�𜱷婠꟭䵭ﲠ⡳᭩󬯽 �. (EUROKINISSI/ÉM͇ӠЁ́ÏЏՋϓ)

Μέσω ανακοίνωσης του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου, έγινε γνωστό ότι η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή εννέα μελών της παράταξης, στα οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 1350 ευρώ, για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων.

Η ανακοίνωση του Κινήματος:

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 11/04, εννέα μέλη του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου, ανάμεσά τους και ο δημοτικός σύμβουλος της κίνησης Νίκου Παναγιώτης, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, έχοντας μαζί τους βεβαιώσεις μετακίνησης, ασκούσαν το συνταγματικό τους δικαίωμα να ενημερώνουνε το λαό του Ζωγράφου, για τις θέσεις της κίνησης για την πανδημία του Covid-19, για τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Στη διάρκεια της εξόρμησης, τα 9 μέλη του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου περικυκλώθηκαν από είκοσι και πλέον αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Ζωγράφου, μέσα σε 3 περιπολικά, με 5 επιβάτες σε καθένα από αυτά, χωρίς μάσκες και γάντια, σε μια επιχείρηση που θύμιζε μεταγωγή των πιο επικίνδυνων παραβατών του κοινού ποινικού δικαίου, προφανώς χωρίς πια την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων και όλα αυτά στο όνομα της δημόσιας υγείας. Μάλιστα, μέσα στα περιπολικά τους ζητήθηκε να κλείσουν τα κινητά τους και να μην συνομιλούν ούτε με δικηγόρο, ενώ απειλήθηκαν να συμμορφωθούν με διαταγές αλλιώς θα τους “περνούσαν χειροπέδες”. Να σημειώσουμε ότι οι προσαγωγές, όπως αναφέρθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, υλοποιήθηκαν έπειτα από οδηγίες της ΓΑΔΑ. Η όλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. είχε, λοιπόν, ξεκάθαρο στόχο τη διάλυση της παρέμβασής και την απαγόρευση της πολιτικής δράσης, αφού όλα τα μέτρα προστασίας τηρούνταν από τα μέλη της δημοτικής κίνησης, ενώ δεν τηρήθηκαν από την Αστυνομία. Τελικά, έπειτα από τρίωρη κράτηση στο τμήμα, επιβλήθηκε πρόστιμο 1350 ευρώ στα μέλη της δημοτικής κίνησης, με τη μορφή κλήσεων τροχαίας παράβασης!!

Η προσαγωγή των μελών του Κινήματος στην πόλη του Ζωγράφου αναδεικνύει ένα και μόνο γεγονός: Ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας που εφαρμόστηκε αποτελεί ουσιαστικά απαγόρευση της πολιτικής δράσης. Η απαγόρευση κυκλοφορίας αποφασίστηκε, αφού-με προηγούμενες αποφάσεις της κυβέρνησης-είχαν κλείσει τα περισσότερα καταστήματα, είχαν κλείσει οι χώροι εστίασης και ένα μεγάλο μέρος των εργαζόμενων εργαζόταν με όρους τηλεργασίας πλέον. Η απαγόρευση κυκλοφορίας αποφασίστηκε, ενώ ήδη η τεράστια πλειονότητα των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων είχαν περιορίσει τις μετακινήσεις του και εφάρμοζαν ευλαβικά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με τα μέτρα προστασίας. Η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν έκλεισε τους μεγάλους χώρους εργασίας που συνεχίζουν ακόμα να λειτουργούν (για παράδειγμα εργοστάσια που δεν παράγουν προιόντα πρώτης ανάγκης), δεν ρύθμισε τη λειτουργία των σουπερ-μάρκετ ώστε να μη μαζεύονται κάθε Σάββατο ουρές δεκάδων κατανάλωτων απ΄έξω, δεν φρόντισε για τους πρόσφυγες που στοιβάζονται στα hot spot. Πρακτικά, το μόνο που απαγορεύθηκε είναι το δικαίωμα στην ενημέρωση του πληθυσμού, το δικαίωμα στη διαμαρτυρία όπως μας δείχνει και η στάση των ΜΑΤ στον Ευαγγελισμό. Το δικαίωμα στην πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Όπως φαίνεται, η απαγόρευση κυκλοφορίας έχει ως στόχο την ποινικοποίηση της δράσης και όχι την προστασία απο την επιδημία. Συνεπώς και τα όσα διαδραματίστηκαν στον Δήμο Ζωγράφου αποτελούν τελικά αποτέλεσμα πολιτικής συμφωνίας της κυβερνησης και της ΕΛ.ΑΣ.