Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα του Δήμου ΖωγράφουΟπλα, ναρκωτικά και κρυσφήγετα στους τελευταίους 3 ορόφους της Φοιτητικής Εστίας

Οπλα, ναρκωτικά και κρυσφήγετα στους τελευταίους 3 ορόφους της Φοιτητικής Εστίας

Συγκλονίζει το ρεπορτά του www.protothema.gr για την κατάσταση της παλιάς φοιτητικής εστίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Μεταξύ άλλων αναφέρει:

Χαρτογράφηση της Πανεπιστημιούπολης και των φοιτητικών εστιών, ενεργοποίηση δικτύου πληροφοριών για καταλήψεις δωματίων, αιθουσών και έκνομες ενέργειες περιλαμβάνει το σχέδιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την κάθαρση από συμμορίες που χρόνια τώρα λυμαίνονται τους χώρους των φοιτητών. Η κατάργηση του ασύλου βοηθάει τα πλάνα της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να πραγματοποιεί, όπου απαιτείται, επιχειρήσεις-αστραπή, για να βάλει στο χέρι μέλη συμμοριών που ειδικεύονται στις ληστείες, στις κλοπές και τη διακίνηση ναρκωτικών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δύο επιχειρήσεις που έγιναν την περασμένη Τρίτη και Πέμπτη στην Πανεπιστημιούπολη όχι μόνο εξαρθρώθηκαν δύο σκληρές συμμορίες, αλλά αποκαλύφθηκαν πράματα και θάματα: οι τρεις τελευταίοι όροφοι της παλιάς φοιτητικής εστίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (8ος, 9ος και 10ος) είναι κατειλημμένοι από αλλοδαπούς (Αλβανούς και Αφρικανούς) που ελέγχουν ακόμη και το ρετιρέ που ανήκει στον πρύτανη και δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει! Τέσσερα μόνο δωμάτια διέθεταν οι δύο Αλβανοί που είχαν ρημάξει τα εργαστήρια και τα γραφεία των καθηγητών αρπάζοντας εξοπλισμό αξίας που ξεπερνά τα 200.000 ευρώ. Συνολικά στους χώρους των φοιτητικών εστιών εκτιμάται ότι διαμένουν παράνομα περισσότερα από 150 άτομα, από αντεξουσιαστές και Αλβανούς κακοποιούς μέχρι Αφρικανούς μετανάστες που φυσικά καμία σχέση δεν έχουν με το πανεπιστήμιο.

Ο φόβος και ο τρόμος κρατάνε ερμητικά κλειστά τα στόματα των φοιτητών, ενώ τα τέσσερα δωμάτια που διέθεταν για να μένουν και να κρύβουν τα κλοπιμαία οι δύο Αλβανοί κακοποιοί τα είχαν καταλάβει με το «έτσι θέλω» τα τελευταία δέκα χρόνια. Μάλιστα, κάποιες περιόδους έμπαιναν φυλακή, όμως οι χώροι διατηρούνταν κλειδωμένοι, και μόλις έβγαιναν κατοικούσαν και πάλι στα «σπίτια» τους.

Ακτινογραφία των εστιών

Η κατάσταση που επικρατεί στις φοιτητικές εστίες και τους χώρους της Πανεπιστημιούπολης προβληματίζει τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι δείχνουν αποφασισμένοι να βάλουν τέλος σε μια κατάσταση ανομίας που επικρατεί εδώ και δεκαετίες. Οπως προέκυψε από τα δεδομένα και τις αναλύσεις, ολόκληροι όροφοι με δεκάδες δωμάτια εστιών είναι υπό κατάληψη από κακοποιούς και αντεξουσιαστές. Μάλιστα περίπου 150 από αυτούς που διαμένουν παράνομα στις φοιτητικές εστίες, και συγκεκριμένα στον 8ο, τον 9ο και τον 10ο όροφο, που ανήκει στον πρύτανη, αλωνίζουν ανάμεσα στους φοιτητές και απολαμβάνουν μέχρι και δωρεάν φαγητό στα δωμάτιά τους, χωρίς κανένας να τους λέει το παραμικρό.

Επεισόδια και φασαρίες γίνονται σε καθημερινή βάση, ναρκωτικά διακινούνται όλο το 24ωρο, ενώ όποιος τολμήσει να καταγγείλει το παραμικρό κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του. Εχουν, δε, παρατηρηθεί ακόμη και πιο ακραία φαινόμενα από άτομα που κυκλοφορούν με άγρια σκυλιά στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης, στα οποία ρίχνουν για «παιχνίδια» ζωντανές γάτες για να τις κατακρεουργήσουν…

RELATED ARTICLES