Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα / ΚόσμοςΜύκονος: Δίμηνο λουκέτο και τσουχτερά πρόστιμα σε μαγαζιά ασφυκτικά γεμάτα!

Μύκονος: Δίμηνο λουκέτο και τσουχτερά πρόστιμα σε μαγαζιά ασφυκτικά γεμάτα!

Οι εικόνες συνωστισμού σε καταστήματα της Μυκόνου, προκάλεσαν την αντίδραση των ελεγκτικών μηχανισμών, οι οποίες επέβαλαν πρόστιμα 20.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα γνωστού beach bar στην παραλία της Φτελιάς στη Μύκονο, στο οποίο ελεγκτές επέβαλαν «λουκέτο» 60 ημερών, μέχρι τις αρχές Αυγούστου, και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες, για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανονισμών προστασίας και διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Το βαρύ πρόστιμο επιβλήθηκε στο μπαρ, ενώ μεγάλη κίνηση παρατηρήθηκε και σε άλλες επιχειρήσεις στη «Χώρα».

Το «λουκέτο» επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ και ο γενικός γραμματέας εμπορίου και προστασίας του καταναλωτή, Πάνος Σταμπουλίδης που έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτη εικόνα».

«Στόχος είναι να περιορίσουμε την Covid-19 (…) υπάρχει ένα πλέγμα από θεσμικές κυρώσεις οι οποίες είναι ιδιαίτερα αυστηρές. Είναι κρίμα και για τους εργαζόμενους και για τους ίδιους να μπαίνουν σε λουκέτο γιατί δεν διασφαλίζουν την τήρηση των μέτρων».

Ο ίδιος τόνισε πως δεν υπάρχει διαδικασία ανάκλησης της ποινής και το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό για 60 ημέρες. Πρόσθεσε δε πως οι αρχές περιμένουν την αναφορά της τοπικής αστυνομίας και για δεύτερο μπαρ στο νησί που φέρεται να σημειώθηκε συνωστισμός.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνεχίζει τους ελέγχους.

RELATED ARTICLES