Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα / ΚόσμοςΚορωνοϊός: Ποιες μάσκες πρέπει να φοράμε - Γιατί είναι επικίνδυνες όσες έχουν...

Κορωνοϊός: Ποιες μάσκες πρέπει να φοράμε – Γιατί είναι επικίνδυνες όσες έχουν φιλτράκι

Στους σωστούς τρόπους χρήσης των μασκών για την προφύλαξη από τον κορωνοϊό αναφέρθηκε ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στο MEGA.

Η μάσκα για κάποιον που είναι υγιής και τηρεί τις αποστάσεις δεν είναι απαραίτητη, ενώ για κάποιον ο οποίος είναι ή μπορεί να είναι ασθενής, είναι απαραίτητη προκειμένου να προστατεύει όσους είναι κοντά του, δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Για όσους εκτίθεται σε πολύ κόσμο- για παράδειγμα εκείνους που εργάζονται στα σούπερ μάρκετ- είναι καλό να φορούν μάσκα για να προστατεύονται οι ίδιοι, τόνισε.

Ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε και στον τύπο μασκών που πρέπει να χρησιμοποιούν οι πολίτες. «Οι μάσκες που πρέπει να φορούν οι πολίτες είναι οι απλές χειρουργικές, και όχι εκείνες με το φιλτράκι», είπε και εξήγησε ότι οι απλές χειρουργικές μάσκες μπορούν να γίνουν ακόμα και πολλαπλών χρήσεων. «Απλώς καλό είναι να τις αφήνουμε μία δύο μέρες στον ήλιο να λιάζονται ή να τις σιδερώνουμε στο ενδιάμεσο», τόνισε.

Όσον αφορά τις υφασμάτινες μάσκες είπε ότι «είναι καλύτερες από το τίποτα» γιατί «σας προστατεύουν για τη χρήση που κάνουμε την ευρεία, δηλαδή να βγω από το σπίτι μου και με την προϋπόθεση να είμαι στα δύο μέτρα με όποιον συναντήσω».

Αναφερόμενος στις μάσκες με το φιλτράκι επισήμανε ότι «δεν είναι για κοινή χρήση, είναι επικίνδυνες διότι αν κάποιος είναι ασθενής ή είναι ασθενής χωρίς να το ξέρει μέσα από το φιλτράκι ψεκάζει τον ιό στους γύρω του».

Για τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε της τελευταίες μέρες έξω από τις τράπεζες ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε προβληματισμένος και κάλεσε τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα.

RELATED ARTICLES