Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔημοτικά Νέα του ΖωγράφουΚαι ο Σύλλογος Γονέων του 6ου Δημοτικού απέστειλε επιστολή στον Δήμαρχο

Και ο Σύλλογος Γονέων του 6ου Δημοτικού απέστειλε επιστολή στον Δήμαρχο

Η επιστολή από το Δ.Σ. του Σ.Γ.Κ. του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου στον Δήμαρχο Ζωγράφου:

Σήμερα 1η Ιουνίου άνοιξαν εκ νέου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από σχεδόν τρεις μήνες. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις απόψεις και τα αιτήματα  μας για την επαναλειτουργία της σχολικής μας μονάδας.

  • Για την καθαριότητα έχουμε ενημερωθεί από τη διευθύντρια μας πως θα υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό και κατά τη διάρκεια του μαθήματος αλλά και μετά από αυτό , τις απογευματινές ώρες. Ζητάμε να είναι λύση μόνιμη και να μην χρειαστεί να επανέρθουμε για το ίδιο θέμα από Σεπτέμβρη. Επίσης λόγω της παράτασης της σχολικής χρονιάς, οξύνεται το πρόβλημα της ζεστής στις αίθουσες του τελευταίου ορόφου. Ζητάμε να υπάρξει μέριμνα ώστε οι μαθητές να μην ταλαιπωρούνται. Ελπίζουμε όσων αφορά τα υπόλοιπα μέσα ατομικής υγιεινής (μάσκες, αντισηπτικά, κοκ) να ακολουθηθούν οι οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας και του Υπουργείου.
  • Για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι δεδομένο πως πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία, αφενός για να εξυπηρετηθούν όσοι μαθητές δεν έρθουν σε αυτή τη φάση στο σχολειό αλλά και για την επόμενη χρονιά αφού δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει και δεύτερο κύμα του ιού. Ζητάμε να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να είναι ισότιμη η εξ αποστάσεως διδασκαλία για όλους. Ζητάμε να διεκδικήσετε επιπλέον χρηματοδότηση ώστε καλύψετε τις ελλείψεις και ανάγκες που υπάρχουν σε εξοπλισμό στα σχολεία αλλά και στους μαθητές στο σύνολο τους. Επιπλέον λόγω της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν και κάποιοι γονείς στη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, προτείνουμε να γίνουν σεμινάρια κατάρτισης δωρεάν από το δήμο για οποίους γονείς το επιθυμούν(κοινωνικό φροντιστήριο, εργαστήρια υπολογιστών στα σχολεία κοκ είναι κάποιες από τις λύσεις)
  • Για καλοκαιρινά καμπ του Δήμου δεν έχουμε καμία ενημέρωση αν πραγματοποιηθούν φέτος. Γνωρίζεται και εσείς πως είναι μεγάλη βοήθεια στους γονείς που δουλεύουν τους καλοκαιρινούς μήνες. Ζητάμε δωρεάν προγράμματα δημιουργικής καλοκαιρινής απασχόλησης στα σχολεία και πρόβλεψη για δωρεάν κατασκηνώσεις σε μαθητές που λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας δε θα πάνε διακοπές.
  • Για τα υπόλοιπα κτιριακά προβλήματα του σχολικού μας συγκροτήματος, καθώς τις μέρες που το σχολείο ήταν κλειστό θα μπορούσαν να γίνουν εργασίες. Η ολισθηρότητα των μάρμαρων στο προαύλιο, τα πρόσθετα κάγκελα των πάνω ορόφων ,το βάψιμο των αιθουσών, έλεγχος ηλεκτρολογικής εγκατάστασης είναι μόνο μερικά από αυτά. Ζητάμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες που προγραμματίζεται να κάνετε

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση σας. Καλή δύναμη σε όλους.

Υ.Γ. Επειδή έχουμε στείλει αιτήματα /ερωτήματα που δεν μας έχουν απαντηθεί ούτε τυπικά ,θα θέλαμε αυτή τη φορά να μη μας αγνοήσετε.

Με Εκτίμηση

Το ΔΣ του Συλλόγου

RELATED ARTICLES