Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα του Δήμου ΖωγράφουΗ παράταξη «Μαζί Για Την Πόλη μας» απαντά περί καμμένης γης!

Η παράταξη «Μαζί Για Την Πόλη μας» απαντά περί καμμένης γης!

Η παράταξη Μαζί Για Την Πόλη μας στο Facebook επαναδημοσίευσε άρθρο της πρώην Προέδρου του ΝΠΔΔ Βάσως Στρακαντούνα, σχετικά με τον απολογισμό του έργου της στο Νομικό Πρόσωπο, ενώ παράλληλα κάνει επίθεση στη διοίκηση του Δημάρχου Βασίλη Θώδα

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Βλέποντας οι «σημερινοί ιδιοκτήτες» του δήμου Ζωγράφου την αδυναμία τους να εκπληρώσουν στις υποχρεώσεις τους, και την επίτευξη των στόχων τους, επειδή χρειάζεται δουλειά και καθημερινός αγώνας, πράγματα πρωτάκουστα για αυτούς , επιστρατεύουν τις παλαιοκοματικες πρακτικές για καμένη γη παρουσιάζοντας το άσπρο μαύρο για να κερδίσουν χρόνο και τις εντυπώσεις.
Ξεχνάνε όμως ότι δεν απευθύνονται πλέον σε ανεγκέφαλους αλλά σε ενεργούς πολίτες.

Άρθρο απάντηση της Vassiliki Strakantouna , τέως προέρδρου του ΝΠ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, στα τελευταίαδημοσιεύματα .

Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε πολλά και διάφορα σε μερίδα τοπικού τύπου, σχετικά με το έργο μας την περίοδο της Διοίκησης Τίνα Καφατσάκη – Επικεφαλής παράταξης  Μαζι Για Την Πολη Μας – Ανεξαρτητη Δημοτικη Παραταξη Ζωγραφου, σε μία προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις καμένης γης, άδειων ταμείων κλπ. ευτυχώς για τους συμπολίτες μας και μάλλον δυστυχώς για τη σημερινή διοίκηση, που πρέπει να σηκώσει τα μανίκια και να ξεκινήσει δουλειά, αφήσαμε σημαντικό έργο σε πολλούς τομείς μεταξύ αυτών και στον τομέα του Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Εναν τομέα που υπηρέτησα είτε από τη θεση του Προέδρου είτε από τη θεση του απλού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ και που αισθανομαι την ανάγκη να υπερασπιστώ εξ ονόματος τόσο πολλών μελών του ΔΣ όσο και εργαζομένων που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά και άλλα προσκόμματα.

Κατά τη διάρκεια της διοίκησης μας (2014-2019) δώσαμε μεγάλη έμφαση και στην αναβάθμιση των αθλητικών χώρων με έργα και εργασίες υποδομής που είχαν να γίνουν πάρα πολλά χρόνια.
Εκτός των συνεχών συντηρήσεων σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους (πολιτισμού -αθλητισμού, διοίκησης), ανακαινίστηκε πλήρως το Κολυμβητήριο σε συνεργασία με την Περιφέρεια, στο Γήπεδο «Γρ. Λαμπράκης» έγιναν παρεμβάσεις σε συνεργασία με τη ΓΓΑ, στο κλειστό γυμναστήριο «Αντ. Φώτσης» στεγανοποιήθηκε η στέγη, ανακαινίστηκε η εσωτερική εγκατάσταση, ενώ σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ έγινε αντιπλημμυρική θωράκιση από την πλευρά της Πανεπιστημιούπολης.

Στο κλειστό Ωρίωνος έγιναν παρεμβάσεις στο εσωτερικό του γηπέδου (αποδυτήρια, δημιουργία, ιατρείου, τουαλετών ΑΜΕΑ, κλπ). Ολοκληρώθηκε η χρονοβόρα διαγωνιστική διαδικασία για το έργο επισκευής της στέγης στο Κλειστό Γήπεδο Γουδή ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκεται ο διαγωνισμός ανακατασκευής των γηπέδων «Σωτ. Πέτρουλας». Εξασφαλίσαμε μέσω του «Φιλόδημος¨ έργα στα γηπεδα στο Γουδί αλλά και έργα αντιστηριξης στο γηπεδο Γρ. Λαμπράκης αξίας 600.000,00 Ευρω.

Έγιναν επίσης έργα στη Βιλα απαραίτητα και για τη μεταστέγαση του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου, ανακαινίστηκε ο χώρος της διοίκησης στην Ανακρέοντος, δημιουργήθηκαν νέα εργαστήρια και αναβαθμίστηκαν οι υπάρχουσες δομές κλπ.
Επιπλέον, ξεκινήσαμε και αυτή τη στιγμή είναι σε τελικό στάδιο το έργο της τακτοποίησης και αδειοδότησης όλων των εγκαταστάσεων και κυρίως των αθλητικών χώρων, που είχαν πολλές χρονοβόρες διαδικασίες τακτοποιήσεων.
Ανεβάζω ορισμένες φωτογραφίες του προσωπικού μου αρχείου αναφορικά με το τι παραλάβαμε και τι παραδώσαμε από Κολυμβητήριο, Γηπεδο Ωρίωνος, Κλειστό Α. Φωτση. Δυστυχώς η πίεση ήταν τοσο μεγάλη που δεν είχαμε το νου μας στη φωτογράφιση. Ομως οι συμπολίτες μας δεν τρώνε κουτόχορτο!!!!
Ξέχασαν μου φαίνεται οι κύριοι της σημερινής διοίκησης ότι τα χρόνια της διοίκησης Καζάκου που και σήμερα συνεχίζει να είναι πανταχού παρών, και έως το 2010 καταχρέωσαν το Δήμο και άφησαν μόνο στο ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού 1.100.000,00 χρέη.

Μάλιστα ο κος δήμαρχος που ήταν και πρόεδρος ΝΠΔΔ «Δημοτικό Κολυμβητήριο» την περίοδο εκείνη άφησε πίσω του 500.000,00 Ευρω ανείσπραχτες οφειλές από το ενοίκιο του Κυλικείου του Κολυμβητηρίου. Ξέχασαν επίσης ότι με την ανοχή και της προηγούμενης διοίκησης του ΝΠΔΔ δημιουργήθηκαν καταστάσεις οι οποίες οδήγησαν σε δικαστικές διαμάχες για εργασιακές διαφορές και σε διόλου ευκαταφρόνητες καταβολές αποζημιώσεων εκ μέρους του ΝΠΔΔ..

RELATED ARTICLES