Η Διοίκηση καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι όλοι το ίδιο

Άρθρο του Δημήτρη Δεληγιαννίδη

Κλείνοντας  6 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων η Διοίκηση του Βασίλη               Θώδα πρέπει πλέον να βάλει μπροστά την υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος με μεγαλύτερη επιμονή. Η πόλη του Ζωγράφου έχει μείνει πίσω σε έργα και ο νυν Δήμαρχος είναι ο κατάλληλος να επιταχύνει.  Γνωρίζει πλέον τι παρέλαβε, σε τι κατάσταση είναι ο Δήμος σε όλες της υπηρεσίες του, στα οικονομικά του, στις δομές του, στα πάντα.

Θα πρέπει  λοιπόν εκτός από την υλοποίηση έργων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του δημότη να αποδείξει ότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις που αναλαμβάνουν την διοίκηση του Δήμου-δεν είναι το ίδιο..

Η Διοίκηση Θώδα καλείται να αποδείξει ότι οι παθογένειες και το πελατειακό σύστημα του παρελθόντος έμεινε στο παρελθόν και δεν θα επιτρέψει παρεμβάσεις  τρίτων και νοσταλγούς τέτοιων πρακτικών  να αμαυρώσουν το πολύ φιλόδοξο έργο της νέας διοίκησης για μία καλύτερη Πόλη,  για μία πιο καθαρή Πόλη , για μία Πόλη που σέβεται τους δημότες της, για αξιοκρατία , για διαφάνεια.

Άλλωστε η  ιδιομορφία της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου μας  έγκειται στο γεγονός ότι όλοι είναι γνωστοί με όλους, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, όλοι ζούμε στην ίδια γειτονιά και τίποτα δε μένει κρυφό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είμαι σίγουρος ότι ο Δήμαρχος Θώδας θα σεβαστεί και θα αξιοποιήσει στο μέγιστο την εντολή που έλαβε το 2019  από του δημότες της Πόλης  και δεν θα επιτρέψει τα λάθη των προηγούμενων Διοικήσεων να επαναληφθούνε.

Οι προηγούμενες Διοικήσεις συμπεριφέρθηκαν και εκμεταλλεύτηκαν την ακίνητη περιουσία του Δήμου ως φέουδο για προσωπικά οφέλη,  παραβλέποντας ότι η αξιοποίηση της δημοτικές περιουσίας του Δήμου είναι μόνο προς όφελος των δημοτών.

Η Διοίκηση της ΜΑΞΙΑΔΗΖ έχει μπει σε μία αντιπαράθεση με την προηγούμενη διοίκηση για το τι παρέλαβε, σε τι κατάσταση τα παρέλαβε  και για «παράξενες» προσλήψεις και για αδικαιολόγητες αυξήσεις στα παρκινγκ.

Είναι λοιπόν η χρυσή ευκαιρία της νυν Διοίκησης της ΜΑΞΙΑΔΗΖ  να αποδείξει ότι δεν είναι όλοι το ίδιο.

Πλήρη διαφάνεια σε όλες της εκκρεμείς δικαστικές αντιδικίες που εκκρεμούνε, στις προσλήψεις που έγιναν, στις συνεργασίες στα έργα που έγιναν ή δεν έγιναν.

Να ενημερώσουνε τους δημότες αυτής της Πόλης ποια χρέη κουβαλάει η εταιρία, πότε και ποιοι τα δημιούργησαν και σε ποιες ενέργειες είσπραξης πρόκειται να προβούν. Στο φως όλα τα πεπραγμένα  ώστε να μην μείνει καμία σκιά γιατί ένα είναι πλέον βέβαιο και αφορά στο παρελθόν : «δεν πρόκειται για περί όνου σκιάς» όσα συνέβησαν…

Αν όντως υπήρξε κακοδιαχείριση στην ΜΑΞΙΑΔΗΖ  και θα πρέπει ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας να προβούν  σε όλες αυτές της απαραίτητες  νομικές ενέργειες που επιτάσσει η θέση τους και το καθήκον τους. Διαφορετικά θα είναι και οι ίδιοι  στο μέλλον πολιτικά και οικονομικά υπόλογοι.

Τους το προστάζει  τόσο ο ηθικός κώδικας της παράταξης που στήριξαν και εκλέχτηκαν όσο και ο νέος ποινικός κώδικας.

Ας μην αφήσουμε στους δημότες την αίσθηση ότι κουκουλώνεται κάτι σε μία προσπάθεια συμψηφισμού – εσείς κάνατε αυτά , εμείς κάνουμε άλλα , και ας μην μιλήσει κανένας – .  

Οι δημότες αυτής της Πόλης πρέπει να πάρουν το μήνυμα έμπρακτα. Δεν είναι, δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε όλοι το ίδιο…

Είναι προφανές ότι στο νέο Δήμαρχο θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος να «ισιώσει» τα πράγματα, να τραβήξει τη δική του ευθεία σε όλα, να επιβεβαιώσει στην πράξη της υποσχέσεις του και να μετατρέψει σε πρακτική και έργο για την Πόλη αλλά εξίσου και προφανές ότι όλοι περιμένουν  πολύ σύντομα να μην χαριστεί σε κανέναν και για τίποτα !

Και ο λόγος είναι ένας !!! Δεν είναι όλοι το ίδιο…