Ζωγραφοπόντικας Μαρτίου 2018

Σε quiz για πολύ δυνατούς λυτές έχει γίνει η περίπτωση του Μπίτσικα Δημήτρη. Ο άνθρωπος με τα καλύτερα σουαρέ στην Πόλη μας έχει γίνει το μεγάλο μυστήριο και το μήλο της έριδος της κεντροδεξιάς.

Τι σκέφτεται λοιπόν να κάνει ο Πρόεδρος των παλαιών Ζωγραφιωτών.

Καταρχάς θα ξαναείναι υποψήφιος στην Τοπική οργάνωση της ΝΔ στης 13/5 ?

Στης προηγούμενες εκλογές τα πήγε πάρα πολύ καλά ξεπερνώντας μάλιστα το 40%. Αν δεν είναι ποιόν θα στηρίξει ? Θα «κατεβάσει» δικό του άνθρωπο ?

Άνθρωποι του περιβάλλοντός του ψελλίζουν μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι μήπως ο Μπίτσικας θα πρέπει να δει την περίπτωση της αυτόνομης καθόδου στην τοπική δημοτική σκηνή. Ο ίδιος ο Μπίτσικας φυσικά «σφίγγα», δεν μιλάει ούτε για το ένα ούτε για το άλλο. Η αλήθεια πάντως είναι  ότι ο Μπίτσικας εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει ένα κρεσέντο δημοσίων σχέσεων, γυρίζοντας όλα τα καφενεία της Πόλης μας.

Ας μην παραλείψουμε φυσικά να πούμε ότι ειδικά φέτος βασιλόπιττα για Βασιλόπιττα δεν άφησε, και τα ΚΑΠΗ της Πόλης μας τα έπνιξε στα γιαούρτια.

Και μην μου πει κάποιος ότι το κάνει γιατί θέλει να δει αν είναι κωλόφαρδος και κερδίζει τα φλουριά, ή αγαπάει τόσο πολύ την Τρίτη ηλικία και θέλει να έχει χαμηλή χοληστερίνη.

Ο Ζωγραφοπόντικας συστήνει στον Μπίτσικα να πάρει χάπια για το στομάχι του για να μην έχει πρόβλημα , διότι από  δω και πέρα  θα πιει πολλούς πολιτικούς  καφέδες.

 

 

Το δημοτικό – πολιτικό χρηματιστήριο στην Πόλη μας  άνοιξε και ξεκίνησαν οι αξίες και οι υπεραξίες των υποψηφίων (τουλάχιστον στο χώρο του κέντρου και της δεξιάς).

Ποιος τραβάει, ποιος δεν τραβάει, πόσους ψήφους είχε της προηγούμενες εκλογές (λες και της έχει κλειδωμένες) – ποιος θα μπορούσε να συνεργαστεί με ποιόν κλπ.

Στον αντίποδα η Συριζαία Δήμαρχός μας κόβει και ράβει στο δημοτικό συμβούλιο μιας και μερίδα της αντιπολίτευσης το θεωρεί πλέον αγγαρεία να παραβρίσκεται. Αν εξαιρέσουμε το ΚΚΕ και την Μαρία τώρα τελευταία που τους  σπάνε τα @ρχ@δια και ζητάνε διευκρινήσεις για θέματα προς ψήφιση, οι υπόλοιποι δηλώνουν απλός ΠΑΡΩΝ.

Έχουν ξεχάσει ότι εκλέχτηκαν για να ασκούν έλεγχο στην Διοίκηση (διότι εκεί τους τοποθέτησε το εκλογικό σώμα στης τελευταίες εκλογές) και επιδίδονται μόνο σε δημόσιες σχέσεις.

Πολύς λόγος γίνεται για τον εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στης ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Μέχρι στιγμής το αρμόδιο Υπουργείο λέει ότι θα υπάρξει απλή αναλογική. Κρατάμε απλά μία μικρή επιφύλαξη μήπως τελικά δεν γίνει και τίποτα λόγου του ότι έχουν υπάρξει σφοδρές αντιδράσεις καταρχάς από την ΚΕΔΕ και από μερίδα του πολιτικού κόσμου που λένε ότι ο λαός δεν είναι ακόμη έτοιμος να διαχειριστεί την απλή αναλογική.

Σκεφτείτε πως αν στης εκλογές του 2014 υπήρχε το σύστημα της απλής αναλογικής το δημοτικό συμβούλιο θα είχε την εξής σύνθεση :

Καφατσάκη          9 συμβούλους

Αγγελοπουλος     8 συμβούλους

Καλλίρης               7 συμβούλους

Πέττας                   7 συμβούλους

ΚΚΕ                         4 συμβούλους

Μετικαρίδης        3 συμβούλους

Μπότου                2 συμβούλους

Κίνημα                  2 συμβούλους

 

Και επειδή στην Ελλάδα ζούμε και Βαλκάνιοι είμαστε καταλαβαίνουμε όλοι ότι ούτε προϋπολογισμό δεν θα περνούσε η Καφατσάκη χωρίς κάποια «διευκόλυνση».

Θα έπρεπε να συνεργαστεί με κάποιες παρατάξεις προκειμένου να έχει πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο που σημαίνει θα έπρεπε να δώσεις κάποιες Αντιδημαρχίες κλπ.

 

Σίγουρα πάντως και το υπάρχων εκλογικό σύστημα δεν είναι και το καλύτερο, όταν το 21% έχει τα 3/5 των δημοτικών συμβούλων και κόβει και ράβει χωρίς να υπολογίζει την αντιπολίτευση.

 

Ίδωμεν