Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα του Δήμου ΖωγράφουΕπιστολή στον Δήμαρχο από το Σύλλογο Γονέων του 5ου Δημοτικού

Επιστολή στον Δήμαρχο από το Σύλλογο Γονέων του 5ου Δημοτικού

Η επιστολή από το Δ.Σ. του Σ.Γ.Κ. του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου στον Δήμαρχο Ζωγράφου:

Μετά την παρέλευση δύο μηνών της με ημερομηνία 12-4-2020 επιστολής μας, στην οποία ουδέποτε απαντήσατε ως Δημοτική Αρχή ως οφείλατε, και με αφορμή την έναρξη της σχολικής δραστηριότητας στα δημοτικά τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, επανερχόμαστε ως Σύλλογος Γονέων με την παρούσα επιστολή.

Κοινή ανησυχία όλων των γονέων και κηδεμόνων είναι να διασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για την υγεία των μαθητών, εκπαιδευτικών και την ισότιμη πρόσβαση στην ψηφιακή εκπαιδευτική διαδικασία. Δείγμα της καλής μας θέλησης για συνεργασία ήταν το γεγονός ότι ως Σύλλογος Γονέων προσκαλέσαμε την 12-5-2020, την Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής, την κα Αναστασία Μπότου, όπου στην ανοικτή συζήτηση αναφέραμε τις απαιτήσεις των σχολικών μας μονάδων.

Ακολούθως, και έπειτα από συναντήσεις με τους γονείς των σχολείων μας, καθώς και το Σ.Γ.Κ του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου, συγκεντρώσαμε ανησυχίες και προβληματισμούς ως προς τους εξής άξονες:

Πρωτίστως, η υγεία των μαθητών με φυσική παρουσία στο σχολείο, οπότε το προσωπικό καθαριότητας επαρκεί; Με τι ωράριο και με ποιο τρόπο θα διασφαλιστεί ότι το σχολείο θα έχει καθαριστεί και απολυμανθεί μετά το πέρας του προγραμματισμένου σχολικού ωραρίου; Είναι σημαντικό να μη μετακυλίεται το θέμα της καθαριότητας από σχολική χρονιά σε σχολική χρονιά, αλλά να καλυφθεί το όποιο κενό μόνιμα και άμεσα.

Δεύτερος άξονας ανησυχίας, η ισότιμη πρόσβαση στη ψηφιακή εκπαιδευτική διαδικασία. Αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός παιδιών, που δεν θα παρακολουθεί δια ζώσης τα μαθήματα, διότι είτε οι γονείς είτε κάποια από τα παιδιά αυτά, ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα το κατά πόσο αυτά τα παιδιά θα μπορέσουν να ταυτίσουν την εκπαιδευτική τους συνέχεια, με εκείνη της δια ζώσης, όταν μειονεκτούν σε τεχνολογικό εξοπλισμό, προκειμένου να αντλήσουν το εκπαιδευτικό υλικό του τμήματός τους.  Για το λόγο αυτό και υιοθετώντας την προτροπή της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής κα Αναστασίας Μπότου, να προσεγγίσουμε με φειδώ και ρεαλιστικότητα τις ανάγκες της σχολικής μας μονάδας, σε τεχνολογικό εξοπλισμό, ζητάμε να ενισχυθεί το σχολείο μας με -15- υπολογιστές, που θα εντάξουν ισότιμα τους μαθητές αυτούς. Περαιτέρω, επιδιώκουμε την έμπρακτη ευαισθητοποίησή σας ως προς την οργάνωση σεμιναρίων, που θα βοηθήσουν κατά κύριο λόγο γονείς στη χρήση εργαλείων της ψηφιακής εκπαίδευσης. Ακόμα και η ένταξη τέτοιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στα ανοιχτά κοινωνικά φροντιστήρια του Δήμου, θα αποτελούσε λύση στα χέρια γονέων, που αδυνατούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους, στην τηλεκπαίδευση.

Επιπλέον, σας υπενθυμίζουμε, για άλλη μία φορά, τα ουκ ολίγα προβλήματα που προκύπτουν από τα σχολικά μας συγκροτήματα και αφορούν την ολισθηρότητα των μαρμάρων στο προαύλιο χώρο, τα πρόσθετα κάγκελα των πάνω ορόφων, το βάψιμο αιθουσών και τον έλεγχο ηλεκτρονικής εγκατάστασης, καθώς θα μπορούσε να προγραμματιστεί ένα πλαίσιο ενεργειών-εργολαβιών ως προς αυτό, για να μην διαιωνίζονται τα προβλήματα.

Τέλος, αν και δεν αποτελεί μέρος της σχολικής επανένταξης των παιδιών μας, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σας στην οικονομικά αδιέξοδη κατεύθυνση πολλών οικογενειών, όχι μόνο των σχολείων μας αλλά και γενικότερα του Δήμου μας, που δε θα πάνε διακοπές, οπότε τα δωρεάν αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα στα σχολεία, ή τα δωρεάν προγράμματα δημιουργικής καλοκαιρινής απασχόλησης ή ακόμα και οι σχολικές κατασκηνώσεις, θα δημιουργούσαν ανάσα σε πολλές οικογένειες στην προσπάθειά τους να ανακάμψουν και να ενισχύσουν θετικά την πλέον ευάλωτη ψυχολογία των παιδιών τους.

Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση αυτής της ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς, και δεν υπάρχει δυνατότητα άλλης καθυστέρησης στην εφαρμογή των αιτημάτων μας και προκειμένου ο Σεπτέμβρης να βρει σε απόλυτη ετοιμότητα της σχολικές μας μονάδες, σας απευθύνουμε αγωνιώδη έκκληση και παράκληση να ασκήσετε τα δέοντα, ώστε να επιλυθούν άμεσα και αποτελεσματικά τα προπεριγραφόμενα αιτήματά μας.

RELATED ARTICLES