Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα / ΚόσμοςΕνας ακόμη νεκρός στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό!

Ενας ακόμη νεκρός στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό!

Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον αριθμό των απωλειών στις 5, ενώ 35 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην χώρα μας τις τελευταίες 24 ώρες.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 387 κρούσματα ενώ 70 από αυτούς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Έντεκα από αυτούς είναι διασωληνωμένοι ενώ όλοι λαμβάνουν αντιιική θεραπεία. Όπως είπε ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας, όλοι οι διασωληνωμένοι καθώς και οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν άνδρες. Δεκατέσσερα άτομα έχουν λάβει εξιτήριο. Ο μέσος όρος ηλικίας ανέρχεται στα 68 έτη.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως για κάθε 5 που είναι κριτικά άρρωστοι, άλλοι 95 έχουν είτε την ήπια είτε την μέτρια προς σοβαρή μορφή της νόσου COVID-19. Στις ευπαθείς ομάδες ανήκουν, μεταξύ άλλων όσοι έχουν αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη.   Από αύριο το πρωί, στις 6π.μ δεν θα μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα πολίτες χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσοι βρίσκονται στην Ελλάδα, τους συστήνεται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.    Περιορίζεται η κυκλοφορία όσων διαμένουν σε δομές φιλοξενίας προσφύγων που είναι υπερπλήρεις.

RELATED ARTICLES