Γενικός Γραμματέας, ένα χρόνο μετά, ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ της Διοίκησης στο Δήμο ΖΩΓΡΑΦΟΥ!

Έκλεισε ήδη ένας χρόνος με τη νέα Δημοτική Αρχή και σε κάθε περίπτωση το έργο κρίνεται αρκούντως ικανοποιητικό για τους πολίτες που ως φαίνεται, δικαίως την επέλεξαν.

Νέος βηματισμός, νέες ισορροπίες, νέος πολιτικός σχηματισμός, ασφαλώς και χρειάζεται τον απαραίτητο πολιτικό χρόνο για να λειτουργήσει αποδοτικά και μάλιστα σε συνθήκες πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης και σημαντικής πολυπλοκότητας!

Και ασφαλώς υπάρχουν από ορισμένους αποκλίσεις και συμπεριφορές μικρόνοιες που διαταράσσουν το καλό εν πολλοίς κλίμα στο δημοτικό συμβούλιο, η άρση του οποίου είναι αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου που κάνει την δική του σημαντική, ατομική προσπάθεια προς όφελος και μόνο των πολιτών αυτής της πόλης.

Και ενώ οι αποκλίσεις είναι δημιουργικές όταν υπηρετούν τον ίδιο στόχο δεν ισχύει το ίδιο και για τις προκλητικές παραφωνίες που υποδηλώνουν διαλυτικές τάσεις στο συνδυασμό που όλοι στηρίξαμε και ασφαλώς θέλουμε να πετύχει και να ολοκληρώσει το έργο του και με μια δεύτερη περισσότερο αποτελεσματική τετραετία.

Οι παραφωνίες άρχισαν, έχουν αρχίσει προ πολλού να γίνονται αποκαλυπτικές, ήδη είναι σημαντικές. Οι υπόγειες συμπεριφορές είναι στην ημερήσια διάταξη με επικεφαλής την πανθομολογούμενη πλέον αδυναμία του Γενικού Γραμματέα να συντονίσει αποφασιστικά και αποτελεσματικά αφού προφανώς έχει στο μυαλό του τις αναθέσεις έργων που έγιναν στην Κρήτη και αλλού (δεκάδων, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ) – τη χρησιμότητα των οποίων θα δούμε αργότερα – ενώ, η ευθύνη του θα ήταν μεταξύ των άλλων η άπλετη διαφάνεια, η προστασία του πολίτη αυτής της πόλης και η στόχευση στις ανάγκες των επαγγελματιών της περιοχής μας που θέλουν στήριξη.

Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ αποκαλύπτει τα μυστικά της παραφωνίας, τις υπόγειες διαδρομές, την απουσία υπηρεσίας στο προεκλογικό όραμα του Συνδυασμού και της Παράταξης του Δημάρχου που τόσο πολύ υποσχέθηκε να την υπηρετήσει και αγωνίζεται να την υπηρετεί σε καθημερινή βάση.

Η Διοίκηση στο  Δημαρχιακό  μέγαρο διοικεί πλέον έναν χρόνο και  δυστυχώς βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις καθυστερούν αδικαιολόγητα να υλοποιηθούν «ρίχνοντας νερό» στο μύλο όλων αυτών που  επαναλαμβάνουν : «δυστυχώς τίποτα δεν άλλαξε, δεν αλλάζει, ίδιοι είναι κι αυτοί σαν τους προηγούμενους».

Επιλεκτικά, για μια ακόμα χρονιά  περισσότερα από 200 παιδιά έμειναν εκτός των παιδικών σταθμών φέρνοντας σε απόγνωση τις οικογένειές τους για τους λόγους που όλοι κατανοούμε.

Ο διαγωνισμός για την προμήθεια και τοποθέτηση Προκάτ  αιθουσών κηρύχθηκε άγονος και καμία ενημέρωση δεν υπάρχει για το ποιος και τι έφταιξε (!!!). Θυμίζουμε ότι τα Προκάτ  θα ετοποθετούντο στη Βίλα Αγλατζιά προκειμένου να φιλοξενήσουν παιδικό σταθμό χωρητικότητας άνω των 100 παιδιών!

Σήμερα, ανοίγοντας τα σχολεία είναι βέβαιο ότι δεν υπήρξε ο ανάλογος συντονισμός με την ΚΕΔΕ για την προμήθεια μασκών την ώρα που θα χτυπά το πρώτο κουδούνι και το ερώτημα είναι γιατί;

Ένα είναι βέβαιο : ο καθ΄ύλην αρμόδιος «λοχίας της πόλης», ο συντονιστής, ο Γενικός Γραμματέας, ως διαφαίνεται είναι άνευρος, δεν διαθέτει την αποτελεσματικότητα που πρέπει, που θέλουμε, τη διορατικότητα, την πρόβλεψη, δεν δύναται να συντονίζει τις υπηρεσίες του Δήμου με μαεστρία. Είναι απαραίτητο, καθίσταται αναγκαίο πλέον να πάρει υποστήριξη διότι δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω με αυτούς τους πολιτικούς και διοικητικούς ρυθμούς. Θα σκοντάψουμε και ως παράταξη και σε λίγο θα είναι αργά. Ο Δήμαρχος υποχρεούται να το δει προσωπικά και είναι απορίας άξιο πως έως τώρα δεν έχει πάρει τα μέτρα του πως λανθάνει της προσοχής του …

Στο τέλος της τετραετίας όσοι συστρατεύτηκαν δικαίως και εμπιστεύτηκαν το κάλεσμά του θα απαιτηθεί να απολογηθούν, θα χρειαστεί να σηκώσουν το φορτίο της ενημέρωσης, της πληροφόρησης, της αποτελεσματικής επιχειρηματολογίας στον απολογισμό της Διοίκησης. Θα είναι άδικο λοιπόν για όλους μας να κληθούμε να δικαιολογήσουμε πράξεις, παραλείψεις και ανεπάρκειες των διοικητικά εμπλεκομένων σε νευραλγικά πόστα όπως αυτό του Γενικού Γραμματέα του Δήμου!

Και η αλήθεια είναι ότι κάτι φταίει στους παροικούντες της Ιερουσαλήμ και έχει γίνει πλέον από ψίθυρος βοή και αν δεν το προλάβει ο Δήμαρχος θα γίνει πολιτική τιμωρία!

Ο Δήμος Ζωγράφου δεν προσφέρεται για πολιτική καριέρα από την Αριστερά έως τη Δεξιά με προσωρινό σταθμό το Κέντρο και από τον αείμνηστο Καλλίρη έως το Θώδα και αύριο τον Αγγελόπουλο ή τον Μετικαρίδη!

Κύριε Γενικέ, ο Δήμος δεν είναι ΜΚΟ, ούτε πολιτικό και άλλο «μαγαζί» για ότι προκύψει με φίλους και «αλιγάτορες μασητήρες» της διαχρονικής εξουσίας!

Στην απέναντι πλευρά το δημοτικό προσωπικό, οι υπάλληλοι του Δήμου αγωνίζονται σκληρά προκειμένου οι δημότες να έχουν την πόλη που τους αρμόζει. Είναι οι άμεσοι κριτές, οι κοντινοί συνεργάτες, οι έντιμοι αξιολογητές, η πολιτική ανάσα των πράξεων, το φίλτρο της επιτυχίας, οι οποίοι σήμερα «βοούν» για τις προκλητικές τακτικές και τις «μεθοδεύεις» χωρίς πολιτικά όρια και χωρίς εποπτεία του Γενικού Γραμματέα με κριτήρια που σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με αξιοκρατικές παρεμβάσεις στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και στο Δήμο Ζωγράφου φίλων και κούτβηδων της εξουσίας….

ΟΛΟΙ θέλουμε έναν Δήμο πρότυπο, επιθυμούμε διαφάνεια, στοχεύουμε στην καθαρότητα των εμπλεκομένων φορέων, στην προστασία της δημοτικής περιουσίας, στην αριστοποίηση των υπηρεσιών στην καθημερινότητα του πολίτη και γι΄ αυτό ως συνυπόλογοι ασκούμε καλοπροαίρετη κριτική διότι στο τέλος scripta manent (τα γραπτά μένουν)!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ