Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα του Δήμου ΖωγράφουΑνακοίνωση διαμαρτυρίας του «Αγαπώ Ζωγράφου»

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας του «Αγαπώ Ζωγράφου»

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας της παράταξης του «Αγαπώ Ζωγράφου» για την επιλογή του παλιού Δημαρχείου για τις συναντήσεις των στελεχών της υπηρεσίας “Διεκδικούμε μαζί” με τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Η ανακοίνωση:

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τον χώρο που επιλέχθηκε για τις συναντήσεις των στελεχών της υπηρεσίας “Διεκδικούμε μαζί” με τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ζωγράφου ανακοίνωσαν την συνεργασία με την Ε.Σ.ΑμεΑ και θα φιλοξενήσουν στο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου την υπηρεσία “Διεκδικούμε μαζί”, της οποίας τα στελέχη θα έρχονται σε επαφή με άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Οι συναντήσεις θα γίνονται στο Παλαιό Δημαρχείο, το οποίο είναι δημοτικό κτήριο ΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ σε άτομα με αναπηρία ή περιορισμένης κινητικότητας. Επίσης, δεν υπάρχουν οδηγοί όδευσης τυφλών στα πεζοδρόμια γύρω από το κτήριο.

Το δικαίωμα πρόσβασης των ΑΜΕΑ είναι αδιαπραγμάτευτο. Η απόφαση να γίνουν οι συναντήσεις σε μη προσβάσιμο κτήριο που δεν διαθέτει ράμπα, απομονώνει τα άτομα με αναπηρία από την κοινωνία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με κοινοτική οδηγία, από το 2020 θα χαρακτηρίζονται αυθαίρετα όλα τα κτήρια που δεν είναι προσβάσιμα από ΑΜΕΑ.

Απαιτούμε την οριζόντια και κάθετη διασφάλιση της προσβασιμότητας στο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου, την άμεση κατασκευή ράμπας χωρίς σκαλοπάτι στην απόληξη, τη σήμανση στο ύψος των ματιών, και την αφαίρεση των διαφόρων εμποδίων περιμετρικα του Παλαιού Δημαρχείου. Σε περίπτωση που δεν μπορούν να υλοποιηθούν αυτές οι παρεμβάσεις για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία, να μεταφερθεί η υπηρεσία σε άλλο προσβάσιμο κτήριο.

Γενικότερα, η Δημοτική Αρχή οφείλει να λάβει όλα τα μέτρα για την εξασφάλιση προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία σε όλα τα δημοτικά κτήρια.

Ως δημοτική κίνηση ενεργών πολιτών Αγαπώ Ζωγράφου προτεραιότητά μας είναι η ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Κατόπιν όλων αυτών, ζητάμε από την Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει άμεσα διότι είναι άδικο να υπάρχουν συμπολίτες μας που αδυνατούν να εξυπηρετηθούν από κάποια υπηρεσία του Δήμου Ζωγράφου.

RELATED ARTICLES