Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικά του Δήμου ΖωγράφουSUMMER CUMP ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΙΛΙΣΙΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΑΞΙΩΝ...

SUMMER CUMP ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΙΛΙΣΙΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΑΞΙΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας. (ΕΘΝ.Ο.Α.) | Μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά

Με πολλές συμμετοχές ξεκίνησαν και ήδη διανύουν την πρώτη περίοδο 16 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου τα summer camp του Ποσειδώνα Ιλισίων.

Στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου μας, τα παιδιά συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης με αποτελεσματικό τρόπο που ταυτόχρονα  τα διασκεδάζει και αναπτύσσει την επαφή τους με το υγρό στοιχείο πάντα υπό την παρακολούθηση και την καθοδήγηση των προπονητών μας Σοφίας Ζουμή ,Δήμητρας Μάρρα και Γιάννη Βρόντου

  • Εκμάθηση κολύμβησης , μαθήματα διάσωσης για όλες τις ηλικίες, προωθώντας το ομαδικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τον Ποσειδώνα, αλλά και την αγάπη για το άθλημα.

  • Χαλάρωση, ευεξία ,ανάπτυξη της ευλυγισίας για όλα τα παιδιά μέσα από σειρά γυμναστικών ασκήσεων από τους έμπειρους προπονητές του Ποσειδώνα.

  • Εκμάθηση βασικών κανόνων άλλων αθλημάτων στο Ιλίσιο  κλειστό Γυμναστήριο , όπως basket,volley,ποδόσφαιρο σάλας και άλλα.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψει το ελεύθερο  παιχνίδι από τις δράσεις του camp σε παιδική χαρά ,όπου και πάλι τα παιδιά υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των προπονητών γυμνάζονται και συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια.

Δημιουργική απασχόληση για όλα τα παιδιά ,συμμετέχοντας υπό την καθοδήγηση της πιστοποιημένης από την ΕΘΝ.Ο.Α. εικαστικού κας Βάλιας Μπερτσάτου , σε μια εναλλακτική μορφή εκπαίδευσης των Ολυμπιακών Αξιών, μέσα από το εκπαιδευτικό βιβλίο της ΕΘΝ.Ο.Α. ,που χρησιμοποιείται στα εργαστήρια Ολυμπισμού, με τίτλο : «Αξίες Ολυμπιακές ! Από την Ολυμπία…..προς όλο τον κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι», το οποίο έγραψε αφιλοκερδώς, η κ.Ιλεάνα Κλοκώνη ,Διευθύντρια της ΕΘΝ.Ο.Α.

  

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων διατίθενται για κοινωνικούς σκοπούς.

Τα παιδιά ταυτόχρονα, προετοιμάζονται με θεατρικό παιχνίδι και χορογραφίες Ολυμπισμού για να τα παρουσιάσουν στον-ην ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ που θα παρευρίσκεται  στην ειδική Τελετή Λήξης της πρώτης περιόδου στις 29 Ιουνίου και ώρα 19:00 στην Βίλα Μαρίκα Κοτοπούλη.

 

Στην ειδική αυτή εκδήλωση, εκτός από τους γονείς των παιδιών θα παρευρίσκεται η Δήμαρχος Ζωγράφου κ.Τίνα Καφατσάκη ,η Διευθύντρια της ΕΘΝ.Ο.Α. κα Ιλεάνα Κλοκώνη ,Δημοτικοί Σύμβουλοι και αντιπροσωπεία αθλητών του Ποσειδώνα Ιλισίων,με τον επικεφαλής προπονητή κολύμβησης κο Μπαζή Αθανάσιο.

 

Οι δράσεις του camp όμως, δεν σταματούν εδώ. Τα παιδιά μέσα από Πεζοπορίες έρχονται σε επαφή με το περιβάλλον και διδάσκονται για την προστασία του. Ενδεικτική είναι η δράση αποκομιδής σκουπιδιών από το δασάκι της Ούλωφ Πάλμε.

Στα παιδιά προβάλλονται ταινίες εκπαιδευτικές και γίνονται ομιλίες σχετικά με το Bullying,την διατροφή και το περιβάλλον.

Τα παιδιά της πρώτης περιόδου, είχαν την τύχη να ανήκουν στα λιγοστά παιδιά σε όλη την Ελλάδα που γιόρτασαν την Πέμπτη 23 Ιουνίου την Παγκόσμια Ολυμπιακή μέρα.

Σε όλα τα παιδιά δόθηκε αναμνηστικό δίπλωμα με την υπογραφή του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κου Τόμας Μπάχ ,από το μέλος της Ε.Ο.Ε. κο Γιάννη Καρρά και την Δήμαρχο Ζωγράφου κα Τίνα Καφατσάκη.

 

Βεβαίως δεν πρέπει να παραλείψουμε τις επισκέψεις που έχουν προγραμματιστεί σε κοντινά μουσεία έτσι ώστε να διευρύνεται η σκέψη και η γνώση των παιδιών που συμμετέχουν στα camp.

 

Να σημειώσουμε ότι στις καθημερινές ημερήσιες παροχές του  camp , περιλαμβάνονται : φρέσκα σάντουιτς , χυμοί ,φρούτα και νερά.

 

Στο τέλος των περιόδων θα πραγματοποιούνται τελετές λήξης.

 

ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΙΛΙΣΙΩΝ

Β΄ΠΕΡΙΟΔΟΣ : 3 ΙΟΥΛΙΟΥ-14 ΙΟΥΛΙΟΥ

Γ΄ΠΕΡΙΟΔΟΣ : 17 ΙΟΥΛΙΟΥ-28 ΙΟΥΛΙΟΥ

Γραμματεία κολυμβητηρίου : 210 7759510 (από 16:00 έως 21:00)

Γραφεία Κ.Ο.Π.Ι. : 210 7757231

e-mail : posidonas.ilision@gmail.com

Ιστοσελίδα : www.posidonas-ilision.gr

Facebook : Κ.Ο.Ποσειδώνας Ιλισίων

Διεύθυνση : Αράδου 5-Αίθουσα Γυμναστικής & Δραστηριοτήτων Αράδου 4 , Άνω Ιλίσια

RELATED ARTICLES