Σχολικό πρωτάθλημα σκάκι στο 3ο Δημοτικό σχολείο Ζωγράφου

Απόλυτη ησυχία επικράτησε το Σάββατο 3 Μαρτίου το πρωί. Μοναδική εξαίρεση αποτελούσε ο ήχος των ρολογιών και της κίνησης των κομματιών στη σκακιέρα. Αιτία των παραπάνω ήταν οι σχολικοί σκακιστικοί αγώνες που διοργανώθηκαν με επιτυχία και φέτος στο 3ο δημοτικό σχολείο του Δήμου Ζωγράφου.

Στους αγώνες, που διοργανώθηκαν από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου δημοτικού, συμμετείχαν 52 παιδιά από 4 δημοτικά (2ο, 3ο, 4ο Ζωγράφου και 9ο Αθηνών) και 2 γυμνάσια (1ο και 3ο Ζωγράφου). Η διοργάνωση αυτή όπως μας ενημέρωσαν ήταν ιδέα του δάσκαλου σκακιού Ηλία Οικονομόπουλου, ο οποίος βοήθησε και στην υλοποίηση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σπύρος Ζούμπος, σε δημοσίευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο καταπληκτικός χώρος και η οργανωτική επιμέλεια κάθε λεπτομέρειας, συνετέλεσαν ώστε οι γονείς και τα παιδιά από όλα τα σχολεία που συμμετείχαν, να φύγουν με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις, λαμβάνοντας τον έπαινο ή το μετάλλιό τους και εκφράζοντας την επιθυμία της καθιέρωσης του θεσμού αυτού.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κο Ηλία Οικονομόπουλο για την ωραία αυτή ιδέα που για δεύτερη φορά υλοποιήσαμε στο σχολείο μας και κυρίως για την εξαιρετική δουλειά του με τα παιδιά μας (αλλά και με τους μεγάλους, με τα μαθήματα Ισπανικών!).

Τα εύσημα ανήκουν όμως κυρίως στα πάνω από 50 παιδιά που συμμετείχαν και στους γονείς τους, για το υψηλό επίπεδο ωριμότητας που επέδειξαν και για τον σεβασμό τους στον χώρο και στην διοργάνωση, που μας απέδειξαν ότι στα σχολεία μας πραγματικά συντελείται αξιόλογο έργο από τους δασκάλους και τους συλλόγους γονέων και πως δικαιούμαστε να αναμένουμε, ένα καλύτερο μέλλον!»

Ακολουθούν τα αποτελέσματα των ιδιαίτερα διακριθέντων παιδιών :

Τάξεις Α-Β δημοτικού

 1. Σέρτης Δημήτρης (4ο)
 2. Μπίτας Κωνσταντίνος (2ο)
 3. Χαλκίδης Παύλος (4ο)
 4. Μαυρογιώργου Σοφία (2ο)

Τάξεις Γ-Δ δημοτικού

 1. Βόλης Ηλίας (4ο)
 2. Δούναβης Κωνσταντίνος (4ο)
 3. Κατσαρός Σπύρος (4ο)
 4. Μάστορας Γιάννης (2ο)

Τάξεις Ε-ΣΤ δημοτικού

 1. Κολυβάς Γιάννης (3ο)
 2. Λεοντάρης Νίκος (3ο)
 3. Νικολόπουλος Ορφέας (3ο)
 4. Καμινάρη Αλεξάνδρα (4ο)

Γυμνάσιο

 1. Ρηγόπουλος Νάσος (3ο γυμν.)
 2. Μπόγρης Γιάννης (3ο γυμν.)
 3. Παπαδάκης Γιάννης (1ο γυμν.)
 4. Βούλης Χρήστος (1ο γυμν.)