Νεκρή εργάτρια στην Καθαριότητα του Δήμου Ζωγράφου | Άγνωστα μέχρι τώρα τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου της

Την τελευταία της πνοή άφησε η 62χρονη εργάτρια στην καθαριότητα στο Δήμο Ζωγράφου, μητέρα 4 παιδιών, Ντανιέλα Πρελορέντζου. Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες η θανούσα είχε εργαστεί την Παρασκευή 30/06 το πρωί μέχρι τις 10, όπου άλλαζε σακούλες και μάζευε τα σκουπίδια από την λ. Παπάγου και κλήθηκε εκ νέου για δουλειά το βράδυ στις 12 ένεκα των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει με τα σκουπίδια και τον καύσωνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Ντανιέλα, ενώ στη βάρδιά της θα άλλαζε σακούλες στα καλαθάκια του δρόμου την κάλεσαν να καλύψει κενό συναδέλφου της που απουσίαζε σε απορριμματοφόρο. Ανεβαίνοντας στο μηχανάκι της για να πάει εκεί ένιωσε αδιαθεσία και λίγα λεπτά μετά κατέρρευσε. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του Δήμου κοντά της στο νοσοκομείο βρίσκονταν συνάδελφοί της και η δήμαρχος.

Νωρίτερα σήμερα η Διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση αναφορικά με το συμβάν, η οποία λέει τα εξής:

«Η εξηνταδυάχρονη Ντανιέλλα Πρελορέντζου εργαζόταν ως οδοκαθαρίστρια στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ζωγράφου.

 Μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την Πέμπτη 29/06, η συγκεκριμένη υπάλληλος δούλεψε για πρώτη φορά την Παρασκευή 30/06, στις 6.30 π.μ μέχρι τις 9.30 π.μ, συλλέγοντας τα σκουπίδια από τα καλαθάκια της λεωφόρου Παπάγου και η επόμενη βάρδια της ήταν τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στις 12.00 μ.μ, προσήλθε στην εργασία της. Πριν ξεκινήσει να δουλεύει αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και έγινε η διακομιδή της στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Στο πλευρό της βρίσκονταν συνεχώς η δήμαρχος και οι συνάδελφοι της.

Θα γίνει νεκροψία για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.

Η διοίκηση του Δήμου θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειας»

Παράλληλα, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποδίδει ευθύνες στη Διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια της συνάδελφου που κόπηκε το νήμα της ζωής της την ώρα που προετοιμαζόταν να ανέβει στο απορριμματοφόρο ενώ είχε εκτελέσει τη βάρδια της το πρωί. Άλλο ένα θύμα έρχεται να προστεθεί στο μαύρο κατάλογο. Η συναδέλφισσα έπεσε θύμα της εντατικοποίησης, της δουλειάς σε ακατάλληλες συνθήκες εργασίας.

Η συγκεκριμένη ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών (το ένα ΑΜΕΑ), αγωνίστρια της ζωής, αντιπάλευε τις πολιτικές που της στερούσαν το δικαίωμα σε μια ζωή χωρίς εργασιακή ανασφάλεια.

Η Διοίκηση του Δήμου φέρει βαρύτατες ευθύνες καταρχήν γιατί έβαλε τη συνάδελφο να ξαναδουλέψει σε διάστημα μικρότερο των 24ώρων. Όλο το προηγούμενο διάστημα επικαλούταν την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών και την ίδια στιγμή έγραφε στα παλιά της τα παπούτσια την ασφάλεια των εργαζομένων.

Συνάδελφοι η επίθεση της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών το επόμενο διάστημα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο. Σκοπός και στόχος τους είναι η υλοποίηση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η ικανοποίηση των απαιτήσεων των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου. Θέλουν να καταργήσουν ό,τι δικαιώματα και κατακτήσεις μας έχουν απομείνει προκειμένου να εξασφαλίσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ήδη έχουν αποφασίσει και μέχρι το τέλος του χρόνου θα πάνε στην κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι εμείς θα πεθάνουμε στα σκαλοπάτια του απορριμματοφόρου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν σε κανέναν να παίζει με την υγεία και την ασφάλεια μας. Η υγεία και η ασφάλεια μας αφορά όλους.»

Σε κάθε περίπτωση η νεκροψία αναμένεται να δώσει απαντήσεις στα αίτια που έκοψαν το νήμα της Ντανιέλα, η οποία, σύμφωνα με συναδέλφους της αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας.