Το μετέωρο “αριστερό” βήμα της Διοίκησης Καφατσάκη

Σε πολύ δύσκολη θέση έχει βρεθεί η αριστερή Διοίκηση του Δήμου μας με της νομοθετικές αστοχίες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 Ποιος από τους δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης θα φανταζόταν ποτέ ότι θα ερχόταν  η στιγμή που μία Αριστερή  Κυβέρνηση  (η δικιά τους Κυβέρνηση) θα νομοθετούσε για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για οφειλές σε ΟΤΑ, την μη πληρωμή συμβασιούχων καθώς και την βίαιοι διακοπή της σύμβασης εργασίας τους  και την μόνη αντίδραση που θα τους επιτρεπόταν να κάνουν να είναι ένα χαλαρό ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Είναι τουλάχιστον σουρεαλιστικό να διαβάζεις στο FB αναρτήσεις όλων αυτών  που επί χρόνια κατέβαιναν στους δρόμους μπροστάρηδες στο Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, στο «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη»– τώρα να κάνουν απλά διαπιστώσεις  και ευχές να λυθεί γρήγορα το πρόβλημα των άλλων .

Όλοι εσείς που κολλάγατε  αφίσες με «καταζητούμενους», υμνούσατε  την επαναστατική βία, προσπαθήσατε  να εξοντώσετε  ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά κάθε έναν που δεν συμφωνούσε με το μίσος σας, επαναφέρατε  στην καθημερινή χρήση λέξεις από το βαθύ παρελθόν όπως «δωσίλογοι’, «γερμανοτσολιάδες», «προδότες

Τώρα που όλα αυτά ξεθωριάζουν μέσα σε μια οσμή βοθρολυμμάτων, σήψης, παρακμής και πλησιάζει η ώρα του λογαριασμού, θυμηθήκατε  την συναίνεση, την ομοψυχία, την κατανόηση, την συγχώρεση.

Αργά φίλοι μου, πολύ αργά.

Its pay back time!

Από και πέρα υπάρχει  φυσικά και το κλασικό – «καμένη γη παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ» –   το πρόβλημα με τους συμβασιούχους το δημιούργησαν οι προηγούμενη κλπ.

Μα γι αυτό ψηφίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Για να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα.

 Όπως και εσείς για να λύσετε τα προβλήματα της καθημερινότητας αυτής της Πόλης.

Δεν μπορώ  να φανταστώ τι θα γινόταν αν Κυβέρνηση ήταν οι Σαμαρο-Βενιζέλος (αν και αυτό νομίζω  ότι θα ήθελε η Καφατσάκη αυτή την εποχή προκειμένου να έχει κάποιον να κατηγορήσει).

Σύσσωμη η συμπολίτευση θα έκανε διαμαρτυρία στην πλατεία Γαρδένια και από μικρόφωνα θα φωνάζανε  ότι η ανάλγητη και πουλημένη Κυβέρνηση καταστρέφει την τοπική αυτοδιοίκηση με της νομοθετικές της πρωτοβουλίες κλπ κλπ.

Τώρα όμως ας τολμήσει να πει τέτοιες κουβέντες.  Τώρα που βολευτήκαμε  γιατί να μιλήσουμε.

Η ιδιωτικοποίηση της  διαχείριση των απορριμμάτων στους Δήμους  έχει πάρει το δρόμο της.  Απλά πριν γκρινιάζαμε διότι δεν ήταν δικοί μας οι εργολάβοι. Αυτό τώρα λύθηκε.

Απλό παράδειγμα είναι ότι εδώ και 3 χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν κατήργησε το νόμο Ρεγκούση που από το 2010  δίνει το δικαίωμα στους Δήμους να ιδιωτικοποιούν (ή όπως το λέει ακριβώς – σε έκτακτη ανάγκη δίνεται η δυνατότητα ….η  διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται από ιδιώτες).

========================================================================