Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα στους πανελλήνιους θεατρικούς αγώνες – Η Ζωγραφιώτικη συμμετοχή στο διαγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης

Μάγεψε το κοινό για μία ακόμη φορά η Ζωγραφιώτικη θεατρική ομάδα «TAPIA» του 1ου Γυμνασίου Ζωγράφου παρουσιάζοντας το έργο «Οι φασουλήδες του Κατσιπόρα». Στην αρχή του έργου το κοινό είδε τους τους ηθοποιούς ακίνητους ως κούκλες. Μόλις όμως πάει κοντά τους το κουνούπι (Βάσω Λύρα) αυτές ζωντανεύουν και βλέπουμε τη γλυκιά Δόνια Ροζίτα (Ιουλία Καρύδη) και τον αγαπημένο της Κοκολίκο (Γιώργος Πιπεράκης). Σε μια εποχή φτώχειας η μητέρα (Εύη Παπανικολάου) της Ροζίτα θέλει να την παντρέψει με τον χοντροκέφαλο Δον Κριστομπάλ (Κατερίνα Μπαμπαλή) ο οποίος όμως είχε «…πουγκί γεμάτο και άδεια κεφαλή» όπως λέει και το τραγούδι του έργου το οποίο ερμήνευσε καταπληκτικά η Ιουλία Καρύδη. Μία ιστορία για την αγάπη που μπορεί να νικήσει κάθε αδικία. Το καστ συμπληρώνουν ο παπάς και πολλά άλλα Νίκος Ανδρωνάς, ο Κουρίτο (Χρήστος Ραχιώτης), ο Λιγοψύχης (Βασίλης Παναγιωτόπουλος), η Φίγκαρο (Εύα Μπάλα) και τα «παλικάρια» Ελπίδα Κοφινά και Νίκος Λιζάρδος. Το έργο ήταν σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Βαροτσάκη.

Με τους Φασουλήδες έκλεισε το διαγωνιστικό κομμάτι των πανελλήνιων θεατρικών αγώνων. Συγχαρητήρια σε όλες τις θεατρικές ομάδες που χάρισαν στους παρευρισκόμενους ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα. Επειδή όμως αν δεν παινέσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει καλή επιτυχία στους «Φασουλήδες» γιατί το αξίζουν!