ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ – Η Διοίκηση υποχρεούται να σηκώσει τα «μανίκια» και να αποδώσει έργο χειροπιαστό.

Αισίως η νέα διοίκηση του Δημάρχου Βασίλη Θώδα οδεύει στις πρώτες 100 μέρες  από τη στιγμή της εκλογής της και σιγά-σιγά θα πρέπει το προεκλογικό σύνθημα ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ να πάρει σάρκα και πολλά οστά.

Προκειμένου να «ισοπεδωθεί» η ισχυρή καχυποψία   των πολιτών ότι όλοι είναι “ίδιοι”, το όραμα για την πόλη του Ζωγράφου που εμπιστεύτηκε προεκλογικά ο επικεφαλής και στήριξε δυναμικά ο λαός της είναι αναγκαίο να αρχίσει να υλοποιεί ο νέος Δήμαρχος.

Ειδικά, στο θέμα της καθαριότητας ο Δήμαρχος θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα, σημαίνουσα προσοχή διότι δεν πρέπει να ξεχνάει ότι ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη στους πολίτες – κατοίκους, η πόλη του Ζωγράφου να έχει «θετικό  πρόσημο» και  να γίνει η πιο καθαρή της επικράτειας.

Και επειδή πολλά ακούστηκαν αμέσως μετά την ψήφιση του Αναπτυξιακού Νόμου σε σχέση με της υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου, ο Δήμαρχος είναι σίγουρο ότι θα δώσει τις απαντήσεις και τις λύσεις που χρειάζεται η πόλη με γνώμονα τόσο το συμφέρων των  πολιτών όσο και αυτών των σκληρά εργαζομένων σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα.

Ένα άλλο επίσης μεγάλο θέμα και βασική προεκλογική δέσμευση είναι το θέμα της ασφάλειας. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η πόλη μας έγινε σημείο συνάντησης μεταξύ χούλιγκαν. Φυσικά και δεν τους κάλεσε ο Δήμαρχος, αλλά θα πρέπει σε συνεννόηση με την αστυνομία να προβεί σε αυτές της ενέργειες που θα το αποτρέψουν για την επόμενη φορά.

Για το κυκλοφορικό θέμα είναι στο χέρι του Δημάρχου να κάνει εκείνες της τομές που θα επιτρέψουν στην πόλη επιτέλους να ανασάνει.  Προφανώς δεν είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί σε μία μέρα, αλλά σίγουρα είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί στο τέλος της θητείας.

Στην  άναρχη φορτοεκφόρτωση και ειδικά των super market σε ώρες αιχμής  με την ανοχή μέχρι και εχθές όλων των διοικήσεων  του δήμου θα πρέπει επιτέλους να μπει τελεία. Οι χορηγίες σε εορταστικές εκδηλώσεις που γινόταν τόσα χρόνια από γνωστές αλυσίδες super market είχαν τελικά το δικό τους βαρύ κόστος και ο νοών, φυσικά και νοείτω…

 

Στο θέμα των παιδικών σταθμών η νέα διοίκηση προχώρησε γρήγορα και δυναμικά σε μία   προσπάθειά επίλυσης του χρόνιου προβλήματος. Μάλιστα ο Δήμαρχος Βασίλης Θώδας δεσμεύτηκε προσωπικά ότι στο νέο σχολικό έτος (2020-2021) κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός δομών του δήμου και αυτό είναι το πρέπον και το ιδανικό. Εξήγγειλε μάλιστα ότι στο κτήριο του ΙΒΣΑ δόθηκε μία αίθουσα στο ισόγειο, οι τεχνικές υπηρεσίες «τρέχουν» το θέμα   για επιπλέον αίθουσες στον 4ο όροφο, και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 η βίλα Παυλίνα θα γίνει νέος παιδικός σταθμός (με της απαραίτητες τροποποιήσεις και φυσικά πολεοδομικές και άλλες προσθήκες).

Τέλος η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου με της νέες ισορροπίες που δημιούργησε το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής θα πρέπει μερικές φορές να συνεδριάζει  σε πιο συναινετικό κλίμα. Προφανώς όλοι οι εκλεγμένοι έχουν κομματική ταυτότητα και αφετηρία, αλλά έχουν εκλεγεί πρωτίστως να επιλύσουν τα προβλήματα της πόλης του Ζωγράφου και μετά των κομμάτων στα οποία συμπορεύονται. Και φυσικά οι υπεροπτικές συμπεριφορές, η υψηλή δόση ναρκισσισμού και ο άκρατος και αχαλίνωτος εγωπαθής πολιτικός λόγος δεν βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση, αντιμάχεται τους πολίτες και τις ανάγκες τους.

Το σύνθημα ένα και μοναδικό : ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ και αφοσίωση στην πόλη που τιμωρεί τις αδεξιότητες και στιγματίζει την πολιτική υπεροψία.

 Εκτιμώ ότι είμαστε στην σωστή κατεύθυνση, υπάρχει το αναγκαίο πολιτικό θάρρος, η δύναμη της πειθούς, η πολιτική ευστροφία, η διαρκής αγάπη για την πόλη και αυτό που λείπει ακόμα, αν και είναι νωρίς, οι εμπλεκόμενοι να το αποδείξουν με έργα, με πολλά έργα. Αναμένουμε με αγωνία όλοι να τους χειροκροτήσουμε και πρώτα απ΄ όλους τον νεοεκλεγέντα και πολλά υποσχόμενο μελλοντικά Δήμαρχο.

Δεληγιαννίδης Δημήτρης

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here