Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καλλίρη

Εκτάκτως συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου κατόπιν του αιφνίδιου θανάτου του τέως δημάρχου Ζωγράφου Κωνσταντίνου Καλλίρη. Εκεί εκφράστηκαν από όλους τους παριστάμενους επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικούς συμβούλους τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ακολούθως εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου μεταξύ άλλων ως ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπόντα να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του, η οποία θα γίνει με δημοτική δαπάνη, την ώρα της οποίας οι δημοτικές υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές. Επίσης, αποφασίστηκε δρόμος της πόλης να πάρει το όνομα «ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΙΡΗ».

Ολόκληρο το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου έχει ως εξής:

 

«Με θλίψη ανακοινώνουμε ότι έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Καλλίρης, πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου σε έκτακτη συνεδρίασή του εξέδωσε Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α το παρακάτω ψήφισμα, σε ένδειξη πένθους για το θάνατό του, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς το πρόσωπο του εκλιπόντος .

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να αποτίσει τον  απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρώην Δήμαρχο Ζωγράφου Κωνσταντίνο Καλλίρη ο οποίος υπηρέτησε με συνέπεια, με ήθος και πίστη στις αξίες της δημοκρατίας και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του αείμνηστου Δημάρχου που με την προσωπική και πολιτική προσφορά του τίμησε τον τόπο και την κοινωνία μας.

 

Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του.

Η ταφή να γίνει με δημοτική δαπάνη.

Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.

Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά κτήρια.

Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου την ώρα της εξοδίου ακολουθίας.

Να δοθεί σε δρόμο του Δήμου το όνομα «ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΙΡΗ»

Να εκφράσει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Να δημοσιευθεί το ψήφισμα αυτό στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΑΣ»