Στο Πολιτιστικό Κέντρο μεταφέρεται η Βιβλιοθήκη. Ο Δήμος Ζωγράφου εξοικονομεί 4.300 ευρώ μηνιαίως!

Σύντομο αποδεικνύεται το πέρασμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από το εμπορικό κέντρο ΑΝΟΙΞΗ (Λ. Παπάγου 30-32), όπου είχε μεταφερθεί το καλοκαίρι από την αίθουσα στην οδό Κρίνων.

Οπως απάντησε ο Δήμαρχος Ζωγράφου σε σχετική ερώτηση της πρώην Προέδρου του ΝΠΔΔ Βάσως Στρακαντούνα, η διοίκηση αποφάσισε τη μεταφορά της στο Πολιτιστικό Κέντρο στην Ανακρέοντος 60, προκειμένου να εξοικονομηθούν μηνιαίως τα 4.300 ευρώ που είναι το ενοίκιο για το χώρο στη ΑΝΟΙΞΗ.

Οπως διευκρίνισε ο Βασίλης Θώδας, έγινε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του χώρου που στεγάζεται τώρα η Βιβλιοθήκη και του ζητήθηκε να χαμηλώσει το μίσθωμα το οποίο είναι ιδιαίτερα υψηλό και βαρύ για το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου που το πληρώνει.

Ωστόσο ο ίδιοκτήτης αρνήθηκε, παρότι το προηγούμενο μίσθωμα του χώρου ήταν σχεδόν στο μισό πό το σημερινό ποσό κι έτσι η νυν διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου αποφάσισε τη μεταφορά της Βιβλιοθήκης σε ιδιόκτητο χώρο, ώστε να χρήματα να παραμείνουν στα ταμεία του ΝΠΔΔ.

Ετσι και αλλιώς, η Δημοτική Βιβλιοθήκη υπολειτουργούσε στο εμπορικό κέντρο ΑΝΟΙΞΗ, καθώς δεν είχαν γίνει όλες οι απαιτούμενες εργασίες και δεν μπορούσαν να διατεθούν όλοι οι τίτλοι των βιβλίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here