Σάλος με συντονιστή εκπαίδευσης προσφύγων που αποκάλεσε «μαϊμού» τον Αντετοκούνμπο -Τον «καρατόμησε» η Κεραμέως

Σάλος έχει προκληθεί με τα ακραία ρατσιστικά σχόλια του Κωνσταντίνου Καλέμη, συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017 με απόφαση της τότε πολιτικής ηγεσίας.

Ο Κ. Καλέμης σχολιάζοντας στο Facebook την πρόσφατη συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, στην οποία περιέγραφε τον ρατσισμό που βίωσε στην Ελλάδα, προβαίνει σε χυδαία ρατσιστικά σχόλια: «Τι δουλειά είπαμε ότι κάνει αυτή η μαϊμού», «δεν είναι άνθρωπος, είναι αράπης», είναι ορισμένα από τα απαράδεκτα σχόλια του Κ. Καλέμη.

Με απόφαση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, απομακρύνεται άμεσα ο κ. Κωνσταντίνος Καλέμης από τη θέση του συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017 με απόφαση της τότε πολιτικής ηγεσίας.

Όπως δήλωσε η κ. Κεραμέως: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Σημειώνεται, πάντως, ότι, σύμφωνα με το βιογραφικό του Κ. Καλέμη, στη θέση του συντονιστή εκπαίδευσης προσφύγων βρίσκεται από το 2017, όταν δηλαδή κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός Παιδείας ο Κώστας Γαβρόγλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here