Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔημοτικά Νέα του ΖωγράφουΕπίθεση με γροθιά στον Δημήτρη Δεληγιαννίδη από τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο

Επίθεση με γροθιά στον Δημήτρη Δεληγιαννίδη από τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο

Σωματική επίθεση στον συνεργάτη της Επικοινωνίας και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Ζωγράφου Δημήτρη Δεληγιαννίδη πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ζωγράφου και επικεφαλής του “Ζωγράφου Μπροστά – Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση” Παναγιώτης Αγγελόπουλος όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Δεληγιαννίδη αλλά και μαρτυρίες ατόμων που ήταν μπροστά στο περιστατικό, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη περιοδεία της παράταξης “Ζωγράφου – Ώρα για δουλειά” του Βασίλη Θώδα επί της Γ. Ζωγράφου, ο κ. Δεληγιαννίδης ήταν ελαφρώς πιο μπροστά από την υπόλοιπη ομάδα όταν συναντήθηκε με τον κ. Αγγελόπουλο που εκείνη την ώρα ανέβαινε την λεωφόρο.
Σύμφωνα με την μαρτυρία του κ. Δεληγιαννίδη ο κ. Αγγελόπουλος τον απείλησε ότι θα πάθει κακό αν δεν σταματήσει να τον κακολογεί. Μόλις ο κ. Δεληγιαννίδης τον ρώτησε αν πρόκειται για απειλή ο κ. Αγγελόπουλος τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα ο κ. Δεληγιαννίδης να τραυματιστεί και να βρεθεί στο έδαφος.
Θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Αγγελόπουλος ότι ανεξάρτητα από το μέγεθος της αντιπαράθεσης εν όψει εκλογών αυτή θα πρέπει να παραμένει πολιτική. Κάποιος ο οποίος διεκδικεί το δημαρχιακό αξίωμα το πρώτο που θα πρέπει να διαθέτει είναι ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Οι μπουνιές και οι απειλές ανήκουν σε άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα με τα οποία η σύγχρονη Ελλάδα δεν έχει και δεν πρέπει να έχει σχέση.
Ήδη έχει κατατεθεί μήνυση από τον κ. Δεληγιαννίδη, ενώ σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και η παράταξη με την οποία κατέρχεται υποψήφιος “Ζωγράφου – Ώρα για Δουλειά” η οποία αναφέρει τα εξής:
Η επίθεση με γροθιές που δέχθηκε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης μας, Δημήτρης Δεληγιαννίδης, από τον επικεφαλής της παράταξης Ζωγράφου Μπροστά, Παναγιώτη Αγγελόπουλο, αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του ανθρώπου που θέλει να αναλάβει τα ηνία του Δήμου Ζωγράφου. Τον ξέραμε… Δεν περιμέναμε ότι θα φτάσει όμως τόσο χαμηλά.
Οι ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής δεν έχουν θέση στη πόλη μας. Αυτά, κύριε Αγγελόπουλε, εκεί που τα μάθατε. ΟΧΙ ΕΔΩ

Ο κ. Δεληγιαννίδης μετά την κατάθεση της μήνυσης πήγε στο νοσοκομείο “Ελπίς” όπου υπεβλήθη σε ιατρικές εξετάσεις που έδειξαν κάταγμα στο πρόσωπο στην περιοχή της μύτης. Ο ίδιος στη συνέχεια προέβη στη ακόλουθη δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2019

Αγαπητοί φίλοι,
Επανέρχομαι δριμύτερος! Εξήλθα από το Νοσοκομείο με κατάγματα στο πρόσθιο μέρος του κεφαλιού (μύτη) ύστερα από τραμπούκικη επίθεση, εν αιθρία γνωστού αποτυχημένου πολιτικού… 
Βρέθηκα με συνοδοιπόρους μου σε προεκλογική περιοδεία επί της οδού Γεωργίου Ζωγράφου ενημερώνοντας τους πολίτες, απόγευμα Τρίτης 29 Ιανουαρίου 2019. Γνωστός πολιτικός ανήρ, αποτυχημένος στις προηγούμενες πολιτικές εκλογές, με προσέγγισε με άγριες διαθέσεις και χωρίς να προλάβω με τα χέρια μου να προστατέψω το πρόσωπό μου, βρέθηκα στο πεζοδρόμιο από γρονθοκοπήματα και αμέσως έπειτα στο Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ με κατάγματα.
Δεν γνωρίζω τους ηθικούς αυτουργούς που κρύβονται πίσω του! Εκτιμώ ότι βρίσκονται μέσα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης, αφού προφανώς θέλησαν μετά την ισχυρή κριτική που ασκώ εδώ και χρόνια στην παρούσα Διοίκηση διά του τύπου, να αφαιρέσουν ΣΥΡΙΖΑ και τη ζωή μου…
Τους δηλώνω ευθαρσώς ότι δεν πτοούμαι, ακόμα και αν βρέθηκα στο έδαφος από γροθιές, ύβρεις, απειλές και απροκάλυπτες εν αιθρία επιθέσεις στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να έχω βαρύτατες κακώσεις σύμφωνα με την έκθεση του Νοσοκομείου και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσία.
Καλώ τις υγιείς δυνάμεις της πόλης να πάρουν θέση και να απομονώσουν τους τραμπούκους…
Καλώ τη Δήμαρχο κ. Καφατζάκη να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να καταδικάσει απερίφραστα το γεγονός… Διαφορετικά την καθιστώ υπεύθυνη για επόμενες έκνομες ενέργειες!
Ευχαριστώ θερμά τους συνοδοιπόρους μου και συναγωνιστές μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, ήταν αυτοί που με γλύτωσαν από τα χέρια του αδίστακτου τραμπούκου…
Καλώ όλους τους υποψηφίους επικεφαλής των Συνδυασμών, που λαμβάνουν μέρος στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου, να προχωρήσουν σε καταδίκη του περιστατικού, το οποίο εκτιμώ, ότι θα είναι μεμονωμένο…
Καλώ τους Ζωγραφιώτες και τις Ζωγραφιώτισσες να συμβάλουν με την καταδίκη μέσα από την ψήφο τους, όλων των ηθικώς και εμφανώς εμπλεκομένων προσώπων.
Η Δημοκρατία, η ελεύθερη έκφραση, οι ανεξάρτητες φωνές θα επικρατήσουν! Οι παρείσακτοι, οι μουσαφιραίοι, οι άνθρωποι που δεν αγαπούν την πόλη, αυτοί που προσδοκούν μόνο ατομικά οφέλη και φοβούνται τις αποκαλύψεις που τους αφορούν, θα περάσουν στην ιστορία της πόλης, ως πολιτικά κύμβαλα, αλαλλάζοντα που κοάζουν όπως οι βάτραχοι στο σκοτάδι της πολιτικής απόρριψης και θλίψεως…
Αγαπητοί φίλοι,
Είμαι εδώ, όρθιος, δυνατός μετά την προσωπική μου περιπέτεια για να υπερασπιστώ με τις μικρές μου δυνάμεις και μέσα από την αποκαλυπτική δημοσιογραφία το συμφέρον της πόλης, των πολιτών και τη Δημοκρατία, κόντρα στους απροκάλυπτους, γρονθοκόπους της ελευθερίας της έκφρασης!

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Δεληγιαννίδης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ζωγράφου

RELATED ARTICLES