Εορτή Αγίου Γεωργίου στο Δήμο Ζωγράφου

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Εσπερινός της εορτής του Αγίου Γεωργίου, στον ομώνυμο ναό του Δήμου Ζωγράφου, που αποτελεί αρχιτεκτονικό κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος ο οποίος με εντολή του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου αποτελεί και τον άτυπο περιφερειάρχη για την ευρύτερη περιοχή.

Τον Επίσκοπο Αβύδου πλαισίωσαν ο π. Θωμάς Συνοδινός, π. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και νυν Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, ο π. Χρήστος Χρηστινάκης από την γειτονική ενορία των Εισοδίων στο Γουδί, οι ιερείς του ναού και ασφαλώς ο Προϊστάμενος του Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου, Αρχιμ. Βενέδικτος Παπαδόπουλος, ο οποίος παρέλαβε το ναό ημιτελή,επί Αρχιεπισκοπείας Χριστοδούλου και τον έχει μετατρέψει σε ένα εκ των πλέον λαμπρών ναών της Αθήνας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγ. Γεωργίου στους δρόμους της πόλης συνοδεία του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτη Αγγελόπουλου, του επικεφαλής της «Ενωτικής Δύναμης Ζωγράφου» Θεόδωρου Μετικαρίδη και πλήθους κόσμου.