Εορτή Αγίου Γεωργίου στο Δήμο Ζωγράφου

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Εσπερινός της εορτής του Αγίου Γεωργίου, στον ομώνυμο ναό του Δήμου Ζωγράφου, που αποτελεί αρχιτεκτονικό κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος ο οποίος με εντολή του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου αποτελεί και τον άτυπο περιφερειάρχη για την ευρύτερη περιοχή.

Τον Επίσκοπο Αβύδου πλαισίωσαν ο π. Θωμάς Συνοδινός, π. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και νυν Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, ο π. Χρήστος Χρηστινάκης από την γειτονική ενορία των Εισοδίων στο Γουδί, οι ιερείς του ναού και ασφαλώς ο Προϊστάμενος του Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου, Αρχιμ. Βενέδικτος Παπαδόπουλος, ο οποίος παρέλαβε το ναό ημιτελή,επί Αρχιεπισκοπείας Χριστοδούλου και τον έχει μετατρέψει σε ένα εκ των πλέον λαμπρών ναών της Αθήνας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγ. Γεωργίου στους δρόμους της πόλης συνοδεία του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτη Αγγελόπουλου, του επικεφαλής της «Ενωτικής Δύναμης Ζωγράφου» Θεόδωρου Μετικαρίδη και πλήθους κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here