ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Πρώτη δύναμη η ΑΕΠ – Μεγάλη άνοδο για τη Συνδ. Ανατροπή

Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε εκ νέου η παράταξη Ανένταχτη Ενωτική Παρέμβαση με 148 ψήφους και 4 έδρες, στις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ζωγράφου που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 27 Μαρτίου για την ανάδειξη νέου ΔΣ και εκπροσώπων στην ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Δεύτερη και σημαντικά ενισχυμένη η Συνδικαλιστική Ανατροπή, η οποία έλαβε 140 ψήφους, μόλις 8 ψήφους διαφορά από την πρώτη ΑΕΠ και επίσης 4 έδρες. Στην Τρίτη θέση αυτή τη φορά, αν και ενισχυμένη σε σχέση με τις εκλογές του 2015, η ΔΑΣ – ΟΤΑ η οποία έλαβε 122 ψήφους και 4 έδρες. Στην τέταρτη θέση η Απαλλαγή, η οποία έλαβε 35 ψήφους και 1 έδρα.

Από τα αποτελέσματα προκύπτουν ορισμένα συμπεράσματα: πρώτον η παράταξη της νυν προέδρου Σταματίας Τσουμέα κέρδισε εκ νέου τις εκλογές παρά τον πόλεμο που όπως λέει η ίδια δέχτηκε. Μεγάλη άνοδο σημείωσε η Συνδικαλιστική Ανατροπή η οποία από τους 108 ψήφους έφτασε τους 140 σε απόσταση αναπνοής από την προπορευόμενη ΑΕΠ. Η ΔΑΣ ΟΤΑ αν και ενισχυμένη σε ψήφους (122 από 109) εντούτοις βρέθηκε στην 3η θέση. Η απερχόμενη πρόεδρος του ΔΣ Σταματία Τσουμέα σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών δήλωσε:

«ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΝΙΚΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Εργαζόμενους του Δήμου Ζωγράφου, που για άλλη μια φορά ανέδειξαν σε πρώτη δύναμη την Ανένταχτη Ενωτική Παρέμβαση και στο Σύλλογο, αλλά και στην Ομοσπονδία και τίμησαν προσωπικά και εμένα, φέρνοντας με πρώτη σε σταυρούς και στα δυο..

Και αυτό κόντρα στο πόλεμο και στη λάσπη που κάποιοι έριχναν στο πρόσωπο μου, όχι μόνο τώρα αλλά και στη τρίχρονη θητεία μου ως πρόεδρος των Εργαζομένων..

Απέδειξαν ότι έχουν κρίση και απομόνωσαν όλους αυτούς που περιφέρονταν κατηγορώντας με με τα χειρότερα λόγια, χωρίς καμία υγιή συνδικαλιστική και πολιτική αντιπαράθεση..

Θέλω ακόμα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου στο ψηφοδέλτιο που μου έδειξαν εμπιστοσύνη και δουλέψαμε όλοι μαζί γι αυτό το αποτέλεσμα..

Η επόμενη μέρα είναι να βρεθούμε όλοι μαζί ενωμένοι, με στόχο τη διεκδίκηση για τους συναδέλφους μας..

Σας ευχαριστώ από καρδιάς…

Συνεχίζουμε…»

Αναλυτικά οι πίνακες με τα αποτελέσματα για ΔΣ και Ομοσπονδία έχουν ως εξής: