Δήμαρχος Καφατσάκη – Από την ανυπαρξία έργου στη λογική Πολάκη

Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών αρχίζουμε και βλέπουμε τον τρόπο που επιλέγει ο κάθε υποψήφιος Δήμαρχος να παρουσιάσει το προεκλογικό του πρόγραμμα καθώς και την μορφή του προεκλογικού του αγώνα που έχει επιλέξει.

Η Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, Τίνα Καφατσάκη, δυστυχώς έχει επιλέξει τον παλαιοκομματικό τρόπο της πόλωσης, της φημολογίας και της δημιουργίας δούρειων ίππων.

Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία της κας Καφατσάκη να κάνει απολογισμό στους κατοίκους αυτής της Πόλης για τα έργα και τον τρόπο της Διοίκησής της. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι δημόσιες εμφανίσεις της είναι αυστηρά σε ελεγχόμενες πολιτιστικές και δημοτικές εκδηλώσεις. Όταν δε, αναγκάζεται να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σε κριτική συνδημοτών μας, η δυσαρέσκεια φαίνεται καθαρά στο πρόσωπο της. Άλλωστε με τις πράξεις της, έχει δείξει ότι και δεν αντέχει την κριτική και δεν την επιθυμεί.

Το προεκλογικό  πρόγραμμα του 2014, της παράταξης της, τείνει να γίνει εφιάλτης και για αυτήν και για την Πόλη μας. Η ψήφος εμπιστοσύνης που πήρε στις εκλογές υποσχόμενη μία καλύτερη καθημερινότητα, πνίγηκε στα σκουπίδια και τη βρώμα έξω από τα σπίτια των κατοίκων της πόλης.

Θα μπορούσε κάποιος να παραβλέψει τις «παράξενες» απευθείας αναθέσεις και τους «περίεργους διαγωνισμούς». Θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον το γράμμα του νόμου τηρήθηκε. Άλλωστε, στο τέλος-τέλος, άλλοι είναι αυτοί που θα τα ελέγξουν και όχι εγώ.

Σίγουρα όμως η ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων αυτής της πόλης όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά πήγε και αρκετά χρόνια πίσω.

Αλλά ότι έγινε, έγινε. Σήμερα μιλάμε για την επόμενη ημέρα. Μια ημέρα που η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί, ως διοίκηση,  να ξαναδιαχειριστεί.

Αντί λοιπόν της υγιής πολιτικής καμπάνιας, με λόγο και επιχειρήματα, η Δήμαρχος έχει, νομίζω, επιλέξει  τον δρόμο της διχόνοιας, των ψιθύρων και της παρελθοντολογίας. Και φυσικά σε αυτό το δρόμο δεν άργησε να βρει τους χρήσιμους ηλίθιους.

Η διαδικασία χρησιμοποίησης πολιτικάντηδων (πολιτικάντης είναι αυτός που έχει την πολιτική ως όχημα για την οικονομική του επιβίωση ) έχει πλέον πάρει σάρκα και οστά.

Η επιλεκτική διοχέτευση παραπολιτικών για ζητήματα προ 12ετίας, μέσω χρήσιμων ηλιθίων, με στόχο μικροπολιτικά κέρδη για την ίδια και τη παράταξη της, το μόνο που τελικά επιφέρει είναι ζημιά για την Πόλη μας. Δυναμιτίζει το αυτοδιοικητικό κλίμα και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα. Ελπίζω, πραγματικά, η Τίνα Καφατσάκη να μην συρθεί, από εκλογικές πιέσεις που της ασκούνται, σε λογικές Πολάκη. Ελπίζω, ότι η μάχη θα είναι σκληρή αλλά πολιτική. Ότι αυτό που θα την ενδιαφέρει θα είναι η παρουσία του έργου της και του οράματος της για την επόμενη τετραετία. Όχι το πώς θα διασπάσει τις αντίπαλες παρατάξεις της πόλης μας.

Αυτό που καλούμαστε να επιλέξουμε στης επερχόμενες δημοτικές  εκλογές είναι εάν θέλουμε να μείνουμε στο παρελθόν ή να κάνουμε το βήμα για τα αλλάξουμε και να βελτιώσουμε το μέλλον της Πόλης που ζούμε, που μεγαλώνουν τα παιδιά μας.

Προφανώς θα πρέπει και να ελεγχθεί το παρελθόν όλων των στελεχών που επιζητούν τη ψήφο μας. Ειδικά, εάν υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις για κάποιους από αυτούς. Η παραγωγή όμως ψευδών φημών και παραπολιτικών δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη οδό.

Το μόνο που θα καταφέρει θα είναι το να ξεκινήσει ένας απίστευτος απολιτίκ «πόλεμος» διαδόσεων και καταγγελιών που σε αυτόν μόνο να χάσουν έχουν και τα στελέχη του Δήμου μας και οι πολίτες.