Αδιέξοδο στη Μόρια: Μετανάστες και κάτοικοι θέλουν να κλείσει το ΚΥΤ, η κυβέρνηση επιμένει

Καζάνι που βράζει είναι η Λέσβος μετά τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στο ΚΥΤ της Μόριας και κατέστρεψαν ένα τμήμα από τους χώρους φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Από χθες στο νησί επικρατεί αναταραχή, καθώς από τη μία πλευρά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σκόρπισαν περιμετρικά του ΚΥΤ της Μόριας, βρίσκοντας πρόχειρο καταφύγιο στους δρόμους, και από την άλλη πλευρά κάτοικοι της Λέσβου στήνουν μπλόκα και δεν επιτρέπουν στις μπουλντόζες και τα φορτηγά να μεταβούν στη δομή προκειμένου να την ξαναστήσουν.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αναζητά προσωρινή και ασφαλή λύση για τη φιλοξενία των μεταναστών, ωστόσο, όπως φαίνεται, τα εμπόδια είναι πολλά, αφού η τοπική κοινωνία έχει ξεσηκωθεί και ζητά την απομάκρυνση του συνόλου των μεταναστών από τη Λέσβο, ενώ και οι ίδιοι οι μετανάστες φαίνεται ότι επιδιώκουν τη μετεγκατάστασή τους από το νησί.
Μπλόκα από κατοίκους στη Μόρια
Κάτοικοι της Μόριας μαζί με κατοίκους όμορων κοινοτήτων έκλεισαν σήμερα το πρωί τον δρόμο που οδηγεί στο ΚΥΤ, προκειμένου να εμποδίσουν τα μηχανήματα να φτάσουν στη δομή φιλοξενίας για τις απαραίτητες εργασίες μετά την καταστροφική πυρκαγιά τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Οι εργασίες προγραμματίστηκαν προκειμένου να φιλοξενηθούν εκ νέου -αυτή τη φορά σε σκηνές και άλλα πρόχειρα καταλύματα- οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που διέμεναν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Ο δρόμος προς τη δομή έκλεισε με οδοφράγματα, αυτοκίνητα και από τη φυσική παρουσία των κατοίκων. Παρών ήταν και ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης.
Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here