Έφυγε από τη ζωή ξαφνικά ο τ. δήμαρχος Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης

Την τελευταία του πνοή άφησε ο τ. δήμαρχος Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης σε ηλικία 62 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα σήμερα υπέστη καρδιακή ανακοπή με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Για το δυσάρεστο γεγονός του θανάτου του Κώστα Καλλίρη η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Κώστα Καλλίρη μας γεμίζει αισθήματα θλίψης και οδύνης. Ο Κώστας Καλλίρης διετέλεσε Δήμαρχος Ζωγράφου από το 2011 ως το 2014και δημοτικός σύμβουλος επί σειρά ετών. Υπηρέτησε με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με την προσωπική και πολιτική προσφορά του τίμησε την πόλη μας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΤΙΝΑ ΚΑΦΑΤΣΑΚΗ»

Δύο λόγια για τον Κώστα Καλλίρη και την πορεία του:

Ο Κώστας Καλλίρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη γειτονιά του Αγίου Χαραλάμπους Ιλισίων. Οι γονείς του εκπαιδευτικοί, με καταγωγή από την Κορινθία και την Αρκαδία. Ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και πήρε πτυχίο από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Ιατρός Πνευμονολόγος.

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Εργάσθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, ενώ διατηρούσε Ιατρείο στου Ζωγράφου.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Σισμανογλείου, Αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Αντινομάρχης Αθήνας(υπεύθυνος για την υγεία και την πρόνοια), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΔΙΕ ΑΕ και Γ.Γ. του Δ.Σ. της ΦΕΕ.

Ενταγμένος στο Δημοκρατικό και Προοδευτικό Κίνημα, υπήρξε:

Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Σχολής.

Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και αναπλ. Μέλος του κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ.

Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Νοτιοανατολικών συνοικιών (Β2)

Αναπληρωματικό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης Αθήνας, υπεύθυνος για την Υγεία και την Πρόνοια.

Το 2010 διεκδίκησε με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ το δημαρχιακό θώκο τον οποίο και κέρδισε διατελώντας δήμαρχος Ζωγράφου μέχρι το 2014, οπότε και κατέβηκε εκ νέου στις εκλογές διεκδικώντας νέα θητεία χωρίς αυτή τη φορά να το πετύχει.

Συνέχισε να υπηρετεί από τη θέση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης.